logo

200 SOSYAL KONUT


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Türkiye’de yapılacağı bildirilen, (Vezirköprü’nün sapada kaldığı için unutulan, tepkiler, yükselen sesler sonrası 200 Sosyal Konut’ta Vezirköprü’ye verileceği bildiren) TOKİ Sosyal Konutlarının yapılacağı inancında değilim.
Kimse kusura bakmasın ama, bu vaatlerin geçmişte örneğini çok yaşadık.
Gene, geçmişte bir seçim öncesi “çimento fabrikasının inşaatının hemen başlayacağı, ihalesinin bile yapıldığı, yerinin Avdan Köyü yakınlarında olduğu” beyan edilmişti. Hatta fabrikada çalışacak bin(1.000) işçi adayının işe girmek için gerekli olan belgeleri bile hazırlatılmıştı.
Yıllar geçti. Fabrika görülmüyor ama, çalışan işçiler emekli olmuştur herhalde?.!..
Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Görüşüm şudur. TOKİ’nin Vezirköprü’ye Sosyal Konut yapılacağı da çimento fabrikası olayına dönüşebilir. Zaten yükselen sesleri susturmak için son anda eklenmiş bir söz.
Vezirköprü’de yapılması gereken, savaştan kalma gibi görülen Mehmet Paşa, Tikenli mahallesi, Yeni Mahalle ve uzun sokak gibi yerlerde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamak için merkezi yönetim Belediye’ye TOKİ Kanalı ile finansman sağlanmalıdır.
Böylece hak sahiplerinden artan konutlardan ihtiyaç sahiplerine taksitli olarak satılmasının düşünülmesi çok mu hayalperestlik olur?
Böylece hem ilçemiz savaş kalıntısı gibi görünmekten kurtulur, hem ilçe gereksiz genişlemekten kurtulur.
Böylece TOKİ’de arsa masrafından kurtulmuş olur. Tarihi Vezirköprü kendine yakışır bir güzel görünüme kavuşur diye düşünüyorum.
Yükselen sesleri susturmak için ^”Aha Vezirköprü’ye de 200 Sosyal Konut veriyoruz” gibi hayal satmak elbette kolay..
Vaat edilip yapılmayan, bazılarına yapım için başlanıp, kaçan müflis tüccar gibi ortadan kaybolan müteahhitler.
Ortalıkta sahipsiz kalan Devlet yatırımları. Bu kadar sahipsizlik ortada dururken 200 Sosyal Konut’a inanmak biraz fazla iyimserlik gibi geliyor.!.

Share
435 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...