logo

KOSGEB’DEN İMALATÇI KOBİ’LERE BÜYÜK DESTEK…

KOSGEB’DEN İMALATÇI KOBİ’LERE BÜYÜK DESTEK…

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu:

 

“VEZİRKÖPRÜ BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİ…”

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet DURSUNOĞLU, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) 2017 Çağrısına İmalatçı KOBİ’lerin 20 Ekim’e kadar başvurulabileceğini bildirerek, KOBİ’lere program kapsamında verilecek desteğin toplam tutarının 500 milyon lira olduğunu söyledi.

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet DURSUNOĞLU, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) 2017 Çağrısına imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin 20 Ekim’e kadar başvurabileceğini bildirerek, “300 bin lirası geri ödemesiz ve 700 bin lirası geri ödemeli olmak üzere işletme başına destek 1 milyon lira olarak belirlendi.” dedi.

Dursunoğlu; Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiğini vurguladı.

Programın detaylarını anlatan Dursunoğlu, çağrıya 4. Sanayi Devrimi’ne hazırlık: üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım, mühendislik imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin arttırılması ve yeşil üretime geçiş başlığı altında sunulan projelerinin kabul edileceğini belirtti.

Elektronik ortamda başvuru yapılabilecek

Çağrıdan yararlanmak isteyen imalatçı işletmelerin sağlaması gereken şartlara değinen Dursunoğlu, “Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü destek programına başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Ayrıca işletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecek.” diye konuştu.

Dursunoğlu, destek programına, 20 Ekim’e kadar “www.kosgeb.gov.tr” adresinden elektronik ortamda başvuru yapılabileceğini belirterek “Program çerçevesinde, personel, yazılım ve hizmet alımının yanında makine-teçhizat giderlerine (kalıp dahil) 150 bin liraya kadar hibe ve ilave olarak 600 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek sunulabilecek. Toplam proje bütçesinin KDV hariç rakamlar üzerinden yüzde 60 oranında destek sağlanacak.” ifadesini kullandı.

Desteklenecek projeler nasıl belirlenecek

Dursunoğlu, başvuruların değerlendirme ve karar kurulları tarafından inceleneceğini, 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirmede eşik puan değerini geçenlerin 2. değerlendirme safhasına alınacağını ve nihai puanlama yapılacağını aktardı. Nihai puanlama sonucunda uygun bulunan projelerin sıralamaya tabi tutulacağını ve bütçe imkanları dahilinde en yüksek puandan başlamak üzere destekleneceklerin belirleneceğini kaydeden Dursunoğlu, “İşletme sahibinin veya yüzde 50’den fazla hisseli ortağının kadın girişimci olması, orta yüksek veya yüksek teknolojili sektörde faaliyet gösterilmesi, işletmenin KOSGEB veya diğer kamu kurumlarından aldığı proje desteğinin, çağrı ilan tarihinden geriye son 3 yıllık süre içinde başarılı tamamlanmış olması şartlarını sağlayan KOBİ’lerin projelerine, toplamda yüzde 10’a kadar ilave puan verilecek.” ifadesini kullandı.

Samsun’da faaliyet gösteren imalatçı işletmelerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Dursunoğlu, detaylı bilgi için işletmeler müdürlüğümüze doğrudan başvuru yapsınlar ve bilgiyi doğrudan müdürlüğümüzden temin etsinler. Bu fırsatın gereğince değerlendirilmesi için mesai arkadaşlarımızla birlikte kendilerine gerekli her türlü desteği sağlayacağız. Dedi.

Share
1086 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?