logo

Daha ne kadar bekleyeceğiz?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Bu hafta Vatandaş Gazetesi’nin 2016 yılının son sayısını hazırladık.
Yıl boyunca neler olmuş hatırlayalım diye arşivde kısa bir yolculuk yaptım.
Sanki yıllar birbirinin aynı.
Kaç yıldır aynı sıkıntıları çekiyor Vezirköprü; ve kaç yıldır aynı taleplerde bulunuyor.
Yine kaç yıldır bu taleplerin hiçbiri karşılık bulmuyor?
Bir zamanların vezirler diyarı Vezirköprü, gittikçe güç kaybediyor..
Mesela..
Kaç yıl daha Huzurevi’nin tamamlanmasını bekleyeceğiz mesela.. İhtiyaç raporu çıktığı halde Havza’daki merkezin deprem güvenliği nedeniyle yıkım kararı dururken, arsası üzerinde demirleri çürümeye bırakılmış şekilde kaç kış daha geçirecek?
Vezirköprü’yü dünyaya bağlayan yol olan Havza karayolu daha kaç kış sürücülerin korkulu rüyası olarak kalacak?
Organize Sanayi Bölgesi için yararlanılan hakların mı kalkması gerekiyor mesela?
Ya da küçük sanayi dediğimiz sıkışık alanın ferahlatılmasına katkı sağlamayanlar adı küçük olduğu için sanayi de küçük olsun diye mi düşünüyorlar?
Vezirköprü’nün nüfusunun 50 binlere düştüğü zaman mı göç için birileri birşeyler yapmaya çalışacak?
Birlikte başlanan Havza Devlet Hastanesi tamamlanırken, Vezirköprü’ye yapılan hastane inşaatı ne kadar sürecek?
İlçenin işini yarım bırakıp giden müteahhitlerine kaç tane daha eklenecek?
Samsun’da diğer ilçelerin tamamının Açık Cezaevi’ne kavuşmasından sonra mı Bafra’ya veya Kavak’a kaydırılan Cezaevi yapılacak?
İlçe merkezinde trafik akışının düzenlenmesi için daha kaç UKOME toplantısı yapılacak?
Kuruçay’da ‘suyun öteki tarafındakiler’ ne zaman Vezirköprülü olacak? İlçelerine geliş gidişleri rahatlayacak?
Tarımın en büyük geliri olan Vezirköprü gibi bir ilçede sulama tüm tarlalara ulaşarak ikinci ve üçüncü ürün alınmasına neden olacak ve ilçede zenginleşmenin önünü açacak?
4 ilçenin toplam büyüklüğü kadar olan Vezirköprü ne zaman tek başına anılmaya başlayacak? Ne zaman merkez olarak adlandırılacak?
Bu kadar insanın sınav çilesi mesela ne zaman bitecek? Bu ilçeden sınava girmek için yarısı kadar büyüklükte bile olmayan ilçelere taşınacak insanlar..
Yeni yıl, yeni umut..
2016 köhnedi gitti.
2017 yeni bir umut olacak mı, birlikte göreceğiz.
Umarım, 2017 yeni konuları ele aldığımız, ‘yapılacak’ değil, ‘yapılıyor’ dediğimiz bir yıl olur.
Tüm okuyucularımıza, sevdikleri ile birlikte sağlıklı nice yıllar dilerim.

Share
1811 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...