logo

Bekçi değiliz ki!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

İlçe Tarım Müdürlüğü yeni binasına kavuşacak.

Uzun zamandır duymadığımız güzel bir haber oldu bu.

Umarım, AKP İlçe Başkanı Mehmet Kurt kısa süre olan başkanlığının ilk meyvesini verdi diyebileceğimiz bir haber olur ve darısı diğer işlere olur.

Çünkü biz gazetemizi hazırlarken Huzurevi’nin bağışçısı Kemal Kayalıoğlu’nun mevlid anonsu yapılıyordu.

Rahmetli; yeri almış, inşaatın su basmanına kadar çıkmasını sağlamış daha sonra da elinden geldiği kadar mücadele etmişse de, ilçenin idarecilerinin vurdumduymazlığı neticesinde işin sonunun geleceğine inanmadan hayatını kaybetmişti.

Bölgede Vezirköprü kadar kalabalık ilçe yokken, ihtiyacın en fazla olduğu yer burasıyken, Havza Huzurevi’nin çürük raporu varken Vezirköprü’nün iyi idarecileri bir türlü ilgi göstermemiş ve Huzurevi inşaatı kaderine terk edilmişti. Hatta, demirleri bile çalınmıştı. Ama idarecilerimiz ‘demirlerin bekçisi olmadıklarını’ ifade etmişlerdi.

Bir bakıma haklılardı.

Aynı idarecilerimiz yeni hastane binasından 12 tır malzeme sökülüp götürülürken, Vezirköprü Yağınözü arasındaki yol için minibüslere “aşkımız Vezirköprü Yağınözü yolu gibi olsun, başlasın ama hiç bitmesin” yazılmasına sebep olurken de bekçi değillerdi.

İdarecilerimiz Havza-Vezirköprü arasındaki yolun yapılmaması hakkında sadece kahve dedikodusu yapmaktan başka bir adım atmazken, dökülen malzemelerden araçların camları kırılırken, kazalar olurken de trafik bekçiliği yapacak değillerdi ya.

Ya da Vezirköprü-Durağan yolu, bu yüzyılda bu teknoloji ve imkanlara rağmen, heyelandan kapanırken ne yapabilirlerdi.

Vezirköprü nüfusu her geçen gün azalırken, insanlar doğup büyüdükleri yerleri ekmek kavgası uğruna terk ederlerken yıllardır bir tek yatırım almayan ilçe için idarecilerimiz ne yapsalardı?

Vezirköprü ve Duruçay Barajları yapılmasına rağmen sulama için gerekli işler yapılmadıysa bunu kabahatini idarecilerimize bulmak fazla olmaz mı?

İlçenin tren yoluna kavuşması için kılını kıpırdatmayan idarecilerimiz, aynı tavrı istihdam ve yatırım ile proje üretmekte kullanmıyorlarsa kızmak mı gerekir?

Devlet temsilini sadece günlerde çelenk sunma merasimine katılmak sananlar bu ilçenin başında oldukları sürece, devlet imkanlarını gerektiği gibi kullanmadıkları iddiaları sokaklarda çınladığı sürece Vezirköprü ne kadar gelişebilir?

Devlet adamlığı, yeri geldiğinde devletin malının bekçisi de değil midir?

Share
771 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...