logo

Kutlamak gerek…


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü Halk Kütüphanesi pek çoğumuzun ilgisini çekmeyen, sadece dışarıdan gelen misafirlerimizi götürüp eski Taşmedrese olarak tarihi binasını gösterdiğimiz bir yerdi.

Yer’di’ diyorum, çünkü son yıllarda bünyesine katılan kitaplarla, gerçekleştirdikleri etkinliklerle adından sıkça bahsettiğimiz bir yer haline geldi.

Aktif kullandıkları sosyal medyadan kütüphane bünyesine katılan kitapları görüyor ve çeşitliliği için tercih edenleri kutluyorum.

‘Zaten devlet gönderiyor, niye kutluyorsun?’ demeyin.

Eğer kütüphanenin yöneticileri talep etmezlerse, bu kitaplar ya gelmiyor, ya da o kadar geç geliyor ki, okuyucu açısından miadı dolmuş oluyor.

Yaklaşık 32 bin kitabın bulunduğu, 10 bin güncellenmiş kitabın olduğu, 3 yerel gazetenin yanında 101 süreli yayının düzenli olarak geldiği 5 bin 200 üyesi bulunan Vezirköprü Halk Kütüphanesini sadece 2017 yılında 70 bin kişi aktif olarak kullanmış.

Gerek Kani Yılmaz’ın vekalet ettiği müdürlük süresince, gerekse şimdiki müdür Fahrettin Çakmaklı’nın düzgün etkisiyle hemen her gün kendini geliştiren ve önemli bir yer haline gelen bir eğitim merkezi.

Kütüphanedeki diğer çalışanların da hakkını teslim etmek gerek tabii. Ekip çalışmasıyla okuma alışkanlığını kazandırmak için çalışıyorlar.

Verileriyle Samsun’un ilçeleri arasında ilk sırada bulunuyor.

Uzaklık ve gelişmemişlik yanında, hiç olmazsa bir alanda daha ileride olduğumuzu bilmek güzel.

Yapılan çalışmalar sayesinde Türkiye genelinde ilk kez bir ilçe kütüphanesi (Vezirköprü Halk Kütüphanesi) Türkiye sıralamasında dereceye girerek ikinci olmuş.

Türkiye Kütüphaneciler Derneği tarafından En Yenilikçi Kütüphane seçilmiş.

1142 kütüphane arasından ikinci seçilen bu güzel eğitim merkezi, Çocuk Kütüphanesi de bünyesine katılınca daha güzel çalışmalar yapacaktır.

Samsun ilçeleri arasında neredeyse tüm sınavlarda son sıralardan kurtulamayan Vezirköprü eğer bu durumu değiştirecekse, Milli Eğitimin yanında Kütüphanenin de önemli katkısı olacaktır.

Tavsiye ederim..

Kitap okumak isteyenler, isteyip bu alışkanlığı kazanmak için gerekli enerjiyi bulamayanlar Vezirköprü Halk Kütüphanesi’ne giderek bir kitap seçip, o güzelim mekanda okumanın tadını çıkarsınlar.

Alanlarında gerçekten iddialı olan kütüphanecilerimizi tebrik edeceklerdir.

Share
1108 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...