logo

İŞ OKULU açılır mı?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir görevi yapmış olan İbrahim Arslan emekli oldu.

Kendisinin de ifade ettiği gibi bir Amasya kadar okulu olan Vezirköprü’de bu görevi bu kadar uzun süre yapabilmek bir başarıdır.

Mutlaka eksik yaptıkları vardır, ancak kabul etmeliyiz ki, ilçedeki tüm okullara, öğrenci ve öğretmen sayılarına kadar, eksiklerinden projelerine kadar hakim bir müdürdü Arslan.

Vezirköprülü olması yapmak için çabaladıklarına büyük etken.

Bundan sonra gelecek Milli Eğitim Müdürü ya da müdürlerinin, Vezirköprü’yü atlama taşı olarak görmeden aynı özveriyle çalışacak kişiler olması en büyük dileğimiz.

Sohbetimiz sırasında kendisine genel durumu ve özellikle bir iki okulu sorduk.

(Belirtmeden geçemeyeceğim, Vezirköprü’ye Öğretmen Lisesi açılması için zamanın ilçe başkanı Neçmi Sarıkaya ile birlikte mücadeleleri aklımızdan çıkmaz.)

Mesela yeni yapılan Sağlık Meslek Lisesi.

Devletin yaptığı ve yine devletin tarım arazisi diyerek ruhsat alıp açamadığı okulda, gerçekten ilginç bir durum yaşıyor Vezirköprü.

Önünde teşekkür tabelasıyla duran; devletin kendini geçemediği için açamadığı bir lisemiz var yani. Öğrencileri Mustafa Paşa’da, oranın öğrencileri ise bu yüzden tekli eğitime geçemiyor.

Yeni Mahalle’de hayırseverler tarafından okul yapılması için verilen 7 arsanın birleştirilip okul olarak yapılamaması da aynı şekilde garip.

Arslan buraya bir İş Okulu açılması için talepte bunduklarını söyledi.

İş okulu öğrenme güçlüğü çeken ya da engelli öğrencilerin okuması için dizayn edilen bir çeşit özel okul. İlk ve orta kısmının yanı sıra lise bölümünün de olmasını istediklerini belirtiyor Arslan.

Türkiye’de az sayıda olan lise bölümünün de açılmasıyla Vezirköprü’ye önemli katkısı olacak okullardan biri haline geleceğini konuşuyoruz.

Hem Vezirköprü’de böyle bir okula ihtiyaç duyan çok sayıda öğrenci olması, hem de Türkiye’de az sayıda olan bu lise için dışarıdan gelecek öğrenciler için bir okuma ışığı olacak.

Ayrıldıktan sonra kendi kendimize tartışmamız devam etti.

Böylesi bir İş Okulu Vezirköprü’ye yapılır mı?

Yoksa; bir Huzurevi gibi, bir Açık Cezaevi gibi, ya da Vezirköprü’nün elinden kayıp giden nice yatırımlar gibi başka ilçelere gider ve Vezirköprü seyreder mi?

Tam burada işin kimlere düştüğünü hepimiz biliyoruz..

Share
798 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...