logo

Sınavlar yapılır mı?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de son zamanlarda özellikle sendikalarının faaliyet kapsamındaki işlerde Vezirköprü’de ses getiren tek sendika diyebileceğimiz Türk Eğitim Sen’in başarılı başkanı Bünyamin Kamçi, yine önemli bir görüşmeyi duyurdu.

Daha önce Vezirköprü’de senato toplantısı yapan OMÜ’nün rektörü ile ilgili olarak kimsenin aktarmadığı bilgi, Kamçi’den geldi.

Kamçi, Rektör Sait Bilgiç’i gördüğünde taleplerimizi bir de kendisi aktarmış, Vezirköprü adına teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 1 yıl kadar önce KPSS sınavlarına girmek için arabaların konvoylar eşliğinde Kavak ve Havza’ya gitmeleri üzerine artan tepkileri kampanya haline getiren Vatandaş Gazetesi, kampanyayı siyasetçilerin ve diğerlerinin üzerine almadığını görmüştü. Vezirköprü’nün sesi olduğunu iddia edenlerin bile seslerinin çıkmaması aslında garip gelmemişti.

Vezirköprü’de hemen her konuyu sahiplenen tek kurum ve kişi olan Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, Belediye olarak işin üzerinde duracaklarını söylemişti.

Aradan geçen zamanda gelişme sağlanamadı. (Bunun tek sorumlusu yine de Başkan Edis midir, yoksa Vezirköprü’de diğer koltuk sahiplerinin de üzerine düşen bir şeyler var mıdır? Değerlendirmesini siz yapın)

Bünyamin Kamçi’nin açıklamalarından öğrendiğimiz; “Vezirköprü’de sınavlar yapılmayacak, yapılması için tek şart siyasetin etkinliği o da Vezirköprü’de yok.”

Vezirköprü’nün bu konuda çıkarabildiği ses maalesef kendi sınırlarını aşamadı.

Oysa biz, Havza’da sınav yapılmasın demedik.

Dedik ki;

-Vezirköprü’de sınava giren öğrenci sayısı çok fazla.

Vezirköprü’nün ulaşımı sıkıntılı olan çok sayıda mahallesi(!) var.

Bu öğrencileri sınava götürmek hem aileler için, hem de sınava girecekler için hiç de kolay değil.

Sadece ulaşım olarak değil, maliyet olarak da insanlar zorlanıyor.

İnsanların hayatları için oldukça önemli olan üniversite olsun, KPSS olsun sınavlarına girmek için çekilen çile başarıyı olumsuz yönde etkiliyor.

YÖK, masa başında Ankara’da onlarca kilometrelik yolun zaten büyük kentlerde gidilmek zorunda olduğunu, önemli bir fark yaratmayacağını düşünebilirler.

Kendileri bir de Darıçayalanı, Susuz, Kuyumcu, Devalan gibi mahallelerde gelip, Havza’ya bir randevularına yetişmeye çalışsalar eminim ki, aradaki farkı göreceklerdir.

Böyle bir olay olur mu derseniz?

Bunu oradaki yetkililere anlatması gerekenler nerede peki?..

Share
900 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...