logo

Eski Hastane yeri Sağlık’ta kullanılacak!

Eski Hastane yeri Sağlık’ta kullanılacak!

Geçtiğimiz hafta “Vatandaş Sağlık’ta kullanılsın diyor” haberimize resmi açıklama geldi

Eski Hastane yeri Sağlık’ta kullanılacak!

Bir süredir atıl olarak duran Vezirköprü Devlet Hastanesi eski yerinin Sağlık amacıyla kullanılacağı öğrenildi.
Vezirköprü’de Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve siyasetçilerin vatandaşın da talebinin sağlık için kullanılması olduğu bilinen eski hastane arsasının yine sağlık amacıyla kullaılması amacıyla yürüttükleri çalışmaların son aşamaya geldiği kaydediliyor.
Eski hastane binaları için deprem raporu alınıyor.

Vezirköprü Devlet Hastanesi eski binaları ve arsasının bir süredir atıl olarak durmasının ilçede yarattığı rahatsızlık üzerine vatandaşa buranın ne olarak kullanılması gerektiğini sorduğumuz haberimiz üzerine resmi açıklama geldi.
Konuyla ilgili olarak Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmasının sürdüğü ve Veziköprü’deki üst yönetimin de konunun takipçisi olduğu kaydedildi.
Vezirköprü Devlet Hastanesi eski binasının yıkılmasının gündemde olduğu ancak deprem güvenirlik raprunun alınmasına çalışıldığı kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre; önümüzdeki günlerde binalardan yeniden numune alınacak ve alınacak numunelerin sonuçlarına göre hareket edilecek. Eski binanın çürük çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, yapılan girişimler sayesinde numune sonuçlarının bir ay içerisinde alınması sağlanacak.
Buradaki eski binanın yılbaşına kadar yıkım işleminin tamamlanacağı kaydediliyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya:
– Sağlık İl Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptık. Onlar da bu alanın sağlık için kullanılması gerektiğinde hemfikirler. Bu alanın Hükümet Konağı olarak kullanılması bir dönem gündeme gelse de, biz Belediye Başkanımız ile birlikte bir an önce çözülmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Muş başta olmak üzere diğer milletvekillerimiz ve Valimiz de konunun takipçiliğini yapıyorlar. Yılbaşına kadar deprem güvenliği raporunu alacağız. İfadelerini kullandı.
Vezirköprü Devlet Hastanesi eski binasının yapılmasının üzerinden sonra 2 kez yönetmelik değiştiğini kaydeden Kaymakam Kaya:
– Belediye Başkanımızla birlikte Sağlık Bakanlığı’na giderek bu işi takip ettik. Yatırım Programına alındı. Buraya İlçe Sağlık Müdürülüğü, Aile Hekimliği ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden oluşan bir kompleks yapılacak. Buranın raporunun alınması 6 ay sürerdi. Ancak çalışmalarımız sayesinde kısa sürede çürük raporu alındı. Milletvekilimiz Mehmet Muş sayesinde bu işler hızlandı. Yılbaşına kadar yıkılacağını düşünüyoruz. Buranın yıkılmasını sağlamakla da iş bitmiyor. Bütün alan olduğu için yola terk yapılamıyor ve ifraz edilemiyor. Yan taraflardan kamulaştırma gerekiyordu. Biz Hükümet Konağı’nın buraya yapılmasından vazgeçersek gerek kalmıyor dendi. Biz de vazgeçtik.
Vezirköprü’ye yatırım yapılması geç kalmasın. Eğer sizin projeniz tamamlandıktan sonra yer kalırsa ne olacağını düşünürüz. dedik.
112 proje dışında..
Bu alan için daha önce 112’nin de gelmesi için çalışma vardı. Ancak 112’yi eski Endüstri Meslek Lisesi’nin altındaki alana bir hayırsever yaptıracağı için projeden çıkarıldı.
Bu alan büyük bir alan. Yılbaşına kadar eski bina yıkılırsa büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Doğal olarak bu alana yapılacak olan proje de geliştirilebilir. Buraya başka kurumlar da kullanılabilir.
Sağlık Bakanlığı lise de yapabiliyor. Belki bu alanda kullanılabilir. Belki ebelik, hemşirelik MYO olabilir.
Öncelikle mevcut projemizi Mehmet Muş ve Valimiz öncülüğünde bir an önce tamamlamak istiyoruz.
Önümüzdeki cumaya kadar numuneler alınıp en kısa zamanda raporu alacağız. Daha sonra da yıkıma geçeceğiz. Belediye Başkanı Murat Gül’ün tanıdıkları var, birlikte gidip konuşup işleri hızlandırıyoruz. Önümüzdeki bahar aylarında yıkılacak kısım yıkılarak yeni yerin temeli de atılmış olacak.
Sağlık İl Müdürümüz de konuyla ilgili olarak çalışıyoruz.
Diğer binanın ne kadar sağlam çıkacağını bilmiyoruz. Çıkacak rapora göre; burası için ne yapılabileceğine karar verilecek. Herkesin beklentisi ilçede bu alanın sağlık alanında kullanılmasıdır.
Bu halde olmasından biz de rahatsızız. Bölgede gerekli önlemi de alıyoruz.

(Ali SEZGİN- VATANDAŞ)

Share
33 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?