logo

Vezirköprü turizmi gelişmelidir


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için
hiçbir neden yok oysa.

Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır.
Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler.
Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir.
Vezirköprü’nün de yukarıdan bakılacak merkezdeki yeri Hıdırlık Mahallesi’dir. Civarda köy yollarında da güzel manzarası olan yerlerimiz var tabii.
Yukarıdan bakınca aşağıdaki bölgeye nasıl iyilik ya da kötülük yapıldığı da net şekilde ortaya çıkar, belirginleşir aslında.
Yaşayanların anıları geçer gözlerinin önünden.
Bursa’da Uludağ eteklerinden bakılınca mesela Yeşil Bursa’nın nasıl beton hale getirildiğini görürsünüz. Ovaya doğru inen ormanın içine yerleşen beton binaların güzelliği nasıl mahvetttiğini.
Yeşillik insanların yaşamak için seçtikleri alanları oluştursa da, o yeşili gittikçe azaltarak oturduğumuz bölgeleri nasıl yaşanmaz hale getirdiğinizin resmi çıkar ortaya.
O yeşillik azaldığında bir süre sonra yaşamsal önemi olan suyun da nasıl çekip gittiğine şahit olursunuz sessizce.
Geçtiğimiz hafta Bursa’ya Tarihi Çınar Ağacı’nın altından bakarken bunlar geçti aklımızdan.
Şehir içindeki trafiği görünce Ankara, İstanbul, Samsun trafiğine hatta Vezirköprü’deki trafik sıkıntısına bile duacı olduk.
Ancak tüm bunlara rağmen gelişmiş sanayisinin yanısıra şehrin turizm açısından ne kadar canlı olduğunu görmemek için kör olmak gerekir.
Yıllarca birçok medeniyete ev sahipliği ve Osmanlı’ya da başkentlik yapmış olan kentin düzgün gelişme bakımından yaşadığı sıkıntıyı görsek de, sadece turizmin şehre katkısı oldukça fazla.
İster istemez gittiğimiz gördüğümüz her yeri Vezirköprü ile kıyaslamaya çalışıyoruz.
Oralardan Vezirköprü’ye katkı yapacak neleri devşirebiliriz, ilçemizin gelişmesi için hangi fikirlerden yola çıkabiliriz.
Yılların gelişmiş sanayisine ulaşmamız mümkün değil ama turizmin bir bölgeye katkısının ne kadar değerli olduğunun açık göstergelerini anlatmaya çalışıyoruz.
Vezirköprü’de olacak hemen herşeyin kaplumbağa hızından daha yavaş ilerlemesi turizm açısından da bizi hayal kırıklığına yöneltiyor.
Baksanıza Tacettin Paşa Camii (Kurşunlu Camii) restorasyon işi bile bitip bitmemekte kararsız.
Oysa Vezirköprü’de gerek yakın gerekse uzak tarihten gelen kalıtlar binlerce insanın İlçeye gelmesini sağlayacak bir birikinti olarak duruyor.
İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa.
Samsun’un turizmi bilen Valisi, bu konuda gelişme sağlanacak yatırımları yapacak Büyükşehir Belediye Başkanı ile Vezirköprü turizmi geliştirilmelidir.

Share
192 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...