logo

Süt Üreticilerine Değerli ödül

Süt Üreticilerine Değerli ödül

Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği’ne Birinci Derece Üretici Örgütü Belgesi

Süt Üreticilerine Değerli ödül

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında ülke genelinde tarımsal alanda faaliyet gösteren üretici örgütlerinin derecelendirmesi yapıldı.
Bu kapsamda yapılan değerlendirmelerde Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği Türkiye’de Birinci Derece Üretici Örgütü Belgesi hak kazanan 105 üretici örgüt yanında yer almayı başardı. Belge Vali Tavlı tarafından Birlik Başkanı Değerli’ye verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ve ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri derecelendirme kapsamına alarak puanlama sistemine göre en başarılılarını seçmişti.
İlçemizde 2005 yılında kurulan Süt Üreticileri Birliği Türkiye Birinci Derece Üretici Örgütü Belgesi almaya hak kazandı.
Samsun’dan Birinci Derece Üretici Örgütü Belgesi almaya hak kazanan 3 örgütten biri olan Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ziya Değerli belgesini Vali Orhan Tavlı’dan aldı.
Tarımsal alanda faaliyet gösteren üretici örgütlerinin derecelendirildiği proje kapsamında Samsun’da 3 birlik Birinci Derece Üretici Örgütü Belgesi almaya hak kazandı.
450 civarındaki üyesiyle çalışmalarını sürdüren Birlik’İn bu başarısı sayesinde üreticiler daha fazla destek alabilecekler.
Türkiye genelindeki 11 bin tarım örgütü arasında 5. sırada yer almayı başaran Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği sayesinde üreticiler farklı desteklerden de yararlanabilecek.
Samsun’da Birinci Derece Üretici Örgütü Belgesi almaya hak kazanan Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği adına başkan Rasim Kaplan’a, Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Biriliği adına başkan Osman Parlak’a ve Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ziya Değerli’ye belgeleri Samsun Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.
Vali Orhan Tavlı, “üretici birliği örgütlerimizi başarılarından dolayı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi.
Türkiye genelinde yaklaşık 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatif olduğu öğrenilirken, bunlardan 103’ü “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazandı. Bu belgeye sahip örgüt üyesi/ortağı çiftçiler tarımsal desteklerden daha fazla yararlanacak. Tarımsal kredilerde daha düşük faizle kredi kullanabilecek.
Üreticinin aldığı Destekler artacak..
Tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ve ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri derecelendirme kapsamına alındı. Yönetmelikle tarımsal amaçlı örgütlerin, Bakanlık tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde derecelendirmesine ilişkin esaslar belirlendi. Başvuru yapanlardan “60 ve üzeri puan” alanlar, “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanıyor. Değerlendirmede 60 ve üzeri puan alanlar, tarımsal desteklemelerde ayrıcalık, faiz indirimi, organizasyonlara davet, karar alma süreçlerine katılım gibi imkânlardan yararlanacak.
Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği ise 66 puanla en yüksek puanı olan birliklerden biri oldu.
Vezirköprü Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ziya Değerli, bundan sonra da en iyi şekilde çalışarak üreticilerin desteğinin artması için gayret göstereceklerini söyledi.

Share
46 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?