logo

Karma OSB için geç kalıyoruz..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz.

“Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun’dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara’ya gitmişler.
Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB’ye dev yatırımlarla geri dönmüşler.
Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB’de kurulacak fabrikalarda çalışacak binlerce kişi iş başvurusunda bulunmak üzere İŞKUR ve Belediye Beyaz Masa’nın kapısında kuyruk olmuş.
Vezirköprü önümüzdeki dönemlerde bambaşka bir şekle bürünücek.”
diye rüya görürken uyanmışım yazardı rahmetli İhsan Cömert hayatta olsaydı.
Bu rüyasının içinde bir yerlerde Sanayinin gelişmesi için olmazsa olmaz Havza yolu başta olmak üzere diğer ilçelerle bağlantı yollarının da bu yüzyıla yakışır hale getirileceğini eklerdi.
Ancak rüyalar güzel olsa da, Vezirköprü’nün gerçeklerini hepimiz biliyoruz.
Havza OSB’de her geçen gün fabrika sayısıyla birlikte istihdam sayısı da artıyor.
Aynı durum çevredeki diğer OSB’ler için de geçerli.
Tüm bu OSB’lere Vezirköprü’den giden işçi sayısı da artarak devam ediyor.
Vezirköprü Organize Sanayi Bölgesi için de çalışmaların sürdüğünü duyuyoruz.
Artık İlçemizde bu konularla ilgili olarak resmi açıklamaların da özellikle basının olduğu yerlerde yapılmadığı için kulaktan duyma ifadelerle sürdüğünü belirtelim.
Son olarak Samsun’da yeni bir OSB kurulması için yasa teklifi verileceği ve bu sayede Çinli otomotiv firmasının başta olmak üzere 25 bin kişinin istihdam edileceği bir alan oluşturulacağı haberini duyduk.
Bu otomotiv firmasının Samsun’da yer aradığını haftalardır dile getirdik.
Olabilirliği az olsa da, Vezirköprü’nün artık yatırımcı aradığı söylenen Karma OSB’si için görüşme yapılamaz mıydı?
Bu sayede, bu dev firma yerine başka firmaların gelmesi sağlanamaz mıydı?
İlçemizde o zamanlarda bir OSB olmadığı içn Havza’ya gittiğini bildiğimiz Kenevir Firmasının bugün 200’ün üzerine çıkan personel sayısının önümzüdeki yıl 650 civarına çıkacağını duyuyoruz.
Bugün bu firmada çalışmak için 2 minibüs işçinin Vezirköprü’den Havza OSB’ye gittiğini gelecek yıl bu minibüs sayısının 10’u bulacağı söylemleri içimizi acıtmaya devam ediyor.
Vezirköprü’nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söylersek yine geleceğe umutsuz bir yaklaşımda mı bulunmuş oluruz?
Vezirköprü’nün ileriye doğru düzgün bakabilmesi için zaten geç kalmış OSB’nin bir an önce yatırımcı bulması gerekiyor. Bunu Vezirköprü’ye geleceklerden değil de, getirileceklerden yapmanın yoluna da bakılabilir.
Bu şekilde olabileceğinin örneğini de Samsun’a yeni yapılması konuşulan OSB’de görmüş olacağız.

Share
50 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...
  • Şiddet Olayları Hakkında

    12 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Birine kasıtlı olarak zarar vermek, fiziksel ya da duygusal olarak acı çektirmek şiddet olarak tanımlanır. Şiddet gösteren kişi, çözüm olarak karşısındakine zarar verme, sindirme amacı güder. Şiddete maruz kalan ise güçsüzleştirilir, kısıtlanır, hayata karşı güvensiz hale getirilir. Şiddeti uygulayan kişi yani zorba, güç gösteriminde bulunmuşsa da kazanan değildir çünkü bir tehdit unsuru haline gelir. Aynı zamanda yakınındaki kimse de güven de değildir. Çünkü her an ondan gelen bir şiddetle karşılaşılabilir. Üstelik bu durum sadece o kişiyi ve ...
  • Mindere bile çıkmadan pes ettik..

    02 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Bu ilçeyi eksi gidişatından kurtararak artıya çevirebilecek olan artık sadece büyük projeler olacaktır. Büyük projeler ise, onları yakalayıp geliştirerek, peşinden koşacak idarecilere ihtiyaç duyar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 İl önerisi ile gündeme gelen bazı ilçelerin il olmasını daha önce de tartışmıştık. İl olmak için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunuyordu. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il ...
  • Akran Zorbalığı

    28 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    4-6 yaşlarından itibaren başlayabilen zorbalık davranışı, çocukların yaşamını etkileyen en önemli sorunlardan biridir. Okullarda, en önemli üç problemden biri olduğunu söyleyen araştırmalar mevcuttur. Her zorbalık saldırganlık olmakla birlikte her saldırganlık zorbalık anlamına gelmemektedir. Zorbalık; kasıtlı olarak zarar vermeyi, güçlünün görece güçsüz üzerinde hakimiyet kurmak istemesini ve bu davranışları sürekli yapmasını içerir. Eğer bir zorba varsa, bu zorbalığa maruz kalan kurban ve tüm bunları izleyen seyirciler de vardır. Hem zorbal...