logo

Chery için özel yasa mı?

Chery için özel yasa mı?

Meclis’e sunulan torba yasayla şirkete OSB’de yer verilecek..

Chery için özel yasa mı?

Samsun’a kurulması planlanan Chery marka otomobil fabriksı için TBMM’ye özel bir yasa hazırlandığı kaydediliyor.
Torbadaki teklifte Samsun Tekkeköy’de yeni bir organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması planlanıyor. Çinli Chery firmasına da OSB’de yer verilmesi bekleniyor.

Chery için Samsun’da OSB…

Çinli Chery markasına Samsun’da yeni kurulacak OSB’de yer verileceği, konuyla ilgili olarak torba yasa teklifinin Meclis’e verildiği belirtiliyor.
Yeni OSB’de 25 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Daha önce fabrikası Samsun’a mı Manisa’ya mı kurulacak tartışması yapılan Çin’li Chery markası için Samsun kesinleşti denebilir.
TBMM’ye bu hafta sunulan torba yasa teklifiyle Samsun Tekkeköy’de yeni bir organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması planlanıyor. Çinli Chery firmasına da OSB’de yer verilmesi bekleniyor.
Meclise sunulan kanun teklifine göre; Kıyı Yasası’nda değişiklik yapılarak Tekkeköy’de yeni bir OSB yapılması öngörülüyor.
Yeni OSB’nin 25 bin kişiye istihdam sağlaması beklenirken, toplam 317,5 hektarlık yeni OSB’nin savunma sanayi ve yüksek teknoloji ağırlıklı ihracatçı firmalara yönelik olacağı kaydediliyor.
Yasa teklifine göre Samsun’da kurulması planlanan yeni OSB’de Chery’e arazi verileceği belirtildi.
Teklifle Kıyı Yasası’nda değişiklik yapılarak Samsun Tekkeköy’de yeni bir OSB kurulması öngörülürken; düzenlemenin Kıyı Yasası’na da aykırılık taşıdığına dikkat çekiliyor.
Çinli Chery otomobil firmasına da bu yeni OSB’den 1500 dönüm arazi teklif edildiği belirtiliyor. Çinli yetkililerin bölgeyi gezdiği ve buna sıcak baktığı da öğrenildi.
Chery’nin yatırımıyla birlikte bölgede 500 nüfusun barınacağı bir “Çin Köyü Projesi”nin de planlar dahilinde olduğu dile getiriliyor.

Share
114 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?