logo

Hayata Geçmeyen Organize

Hayata Geçmeyen Organize

CHP Vezirköprü İlçe Başkanlığı:

Hayata Geçmeyen Organize

CHP Vezirköprü İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İlçemize yapılacağı kaydedilen Organize Sanayi Bölgesi hakkında ciddi bir gelişme olduğunu görmedikleri kaydedildi.
Açıklamada; Vezirköprü Karma OSB’nin, Kenevir Fabrikası ve Çimento Fabrikası gibi havada kalmamalı ifadeleri yer aldı.

Vezirköprü ilçesi olarak her nedendir bilinmez ama bir türlü faaliyete geçirilemeyen ancak ismini de her gün azımızdan düşürmediğimiz Organize Sanayimiz bir arpa boyu yol alamadı. Günlük siyasette süsleyip çalışmalar hızla devam ediyor gibi konuşulup bırakılıyor. Çok konuşup algı oluşturarak bizlerin gözlerini boyadıklarını sanıyorlar. Diğer bir adıyla halkın aklıyla dalga geçiyorlar.
İlçe siyasetçileri boş laf üreterek leyleğin günü lakırtı ile geçer misali zaman geçiriyorlar. Bu arada plan ve projenin bile iptal edildiği veya edilmeye çalışıldığını duyuyoruz. Bu durumu haber alan ilçe Kaymakamı devreye girip iptal edilmesini engelliyor.
Bir zamanlar miting meydanlarında belediye başkanının elini kaldıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendir, kenevir fabrikasını ‘kendir şehri olan Vezirköprü’ye yapacağız’ dedi. Ancak ilçenin iktidar siyasileri bu sözün bile gerçekleşmesini sağlayamadılar. Bu fabrikanın Havza ilçesine yapıldığını duyduk. Muhalefet partileri konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Kendir üreticileri ve halkımızda konuya duyarsız kaldı. İktidar partileri meydana bile çıkmadılar.
Yeni Belediye Başkanımız Murat Gül’de Kızılcahamam toplantısında ilçemiz adına olumlu gelişmeler oldu diye açıklama yapmış. Bu olumlu gelişmeleri halkımızın bilme ve takip etme hakkı var. Toplantılar, güzel konuşmalar, vaatler sürekli yapıldı ve yapılıyor. Ancak fiiliyatta başarı elde edemiyoruz. Umarız Sayın Gül bu aksak siyaseti değiştirir. Dediği gibi Havza, Vezirköprü arası yol çalışmasını en kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Yine ilçemizin Organize Sanayisinin en yakın zamanda tamamlanarak, ilçemizin işsizliğini bir nebze de olsa etkileyerek yararlı olurlar.
Umuyoruz ki kenevir fabrikası sözüne dönmez. Verilen sözlerin üzerine gidilerek hayata geçirilmesi sağlanır. Göreve gelmeden önce Edis, bin beş yüz kişilik çimento fabrikasının görüşmeleri yapıldı, Örencik bölgesine yapılacak, İngiliz şirketi çevreye zarar vermeyen teknoloji ile donanımlı fabrika kuruyoruz dedi. En kısa sürede faaliyete geçecek diyerek işçi listeleri aldığı bile bölgemiz halkınca söylendi. Ancak on beş yıl görev yapan Edis, hiç halkın sorunlarına eğilemeden yılını doldurup gitti.
Bizler muhalefet partisi olarak tün verilen sözlerin havada kalmaması için takip edip gündemde tutacağız. İlçemizin yararına kim bir çivi çakarsa ona teşekkür ediyoruz.
Sivil toplum örgütlerimizin ilçe sorunlarını belirleyip, iktidar partilerini uyararak bu sorunların çözülmesini sağlama çabaları göstermeleri gerekir. Vezirköprü için her birey sorumlu davranmalıdır.

Share
69 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?