logo

Vezirköprü’de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Vezirköprü’de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Adnan Menderes Parkı’nda sona erdi. 

Amatör Spor Haftası dolayısıyla Vezirköprü’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 10 Ekim Perşembe günü ilçemizde yürüyüş düzenlendi. Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Adnan Menderes Parkı’nda sona erdi.
Açılışta Amatör Spor Hastası ile ilgili konuşma yapan Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar:
“Amatör Spor Haftası çerçevesinde vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi ile Türkiye’de top yekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması, sporun tabana yayılması için bu etkinlikleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İlçemizde spor kompleksi, Gençlik Merkezi, üniversite öğrencilerimiz için öğrenci yurdumuz vardır. Yine ilçemizde 8 tane Spor kulübü, 18 spor branşında müsabakalar yapılmakta olup 6154 Lisanslı sporcu bulunmaktadır. Bunun yanında, 3. Sınıflar sportif ve yetenek taraması, yüzme bilmeyen kalmasın projesi, okul sporları, kulüplerimizin lig müsabakaları, Kunduz yağlı güreşleri, Off-Road Türkiye Şampiyonası yapılmaktadır. İlçemizi il birinciliği ve sonrasında grup, bölge müsabakaları ve Türkiye şampiyonalarında temsil eden sporcu kardeşlerimiz var, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Parkı’nda çeşitli etkinlikler düzenlenerek katılım sağlayan gençler eğlenceli vakitler geçirdiler.
Etkinliğin sonunda Protokol üyeleri tarafından ilçemizde Amatör Spor branşında faaliyet gösteren kulüp başkanlarına plaket verildi.
İlçemizde faaliyet göstererek Amatör Spor’a katkı veren; Vezirköprü Belediyespor Kulübü Başkan V. Turan Bölek, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kulübü Başkan V. İrfan Yolcu, Samsun Otomobil Spor Kulübü Başk. Bilal Altunay’a Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya tarafından plaket takdim edildi.
Vezirköprü Akademi Spor Kulübü Başkanı Murat Ay ve Akademi 1919 Spor Kulübü Başkanı Adem Keskin’e Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kınay tarafından plaket takdim edildi.
Cumhuriyet Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İbrahim Durmuş’a İlçe Emniyet Müdürü Mutlu Topbaş tarafından plaket takdim edildi.
Vezirköprü Voleybol Akademi Spor Kulübü Başkanı Batuhan Bayrakçı’ya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan Ulaşır tarafından plaket takdim edildi.
Vezirköprü Futbol Akademi Spor Kulübü Başkanı Erkan Erdağ’a Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar tarafından plaket takdim edildi.
Plaket takdimlerinin sonrasında Vezirköprü Kaymakamlığı Gençlik ve spor İlçe Müdürlüğü Antrenörlerinin koordinesinde çeşitli branşlarda hazırlanan istasyonlarda branş tanıtımı ve sportif etkinlikler yapılarak program sona erdi.

Share
66 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?

BENZER HABERLER

Kültür Sanat
ZEHİR ETTİLER

ZEHİR ETTİLER

Kültür Sanat
ÇORAK  DİYORSUN

ÇORAK DİYORSUN

Kültür Sanat
KURU SENDE YAŞ SENDE

KURU SENDE YAŞ SENDE

Kültür Sanat
DELİ TAY

DELİ TAY