logo

Ankara & Vezirköprü Platformu’ndan Rekor Öğrenci Bursu…

Ankara & Vezirköprü Platformu’ndan Rekor Öğrenci Bursu…

Ankara & Vezirköprü Platformu, Ankara’da eğitim gören Vezirköprü’lü üniversiteli öğrencilere verdiği burs ile ilgili olarak bu yıl da 11. defa bir araya gelerek 2024 – 2025 yılında 9 ay boyunca burs alacak öğrencileri ”Ankara & Vezirköprü Platformu Burs Tespit Komisyonu’nda” karara bağladı.


Platform Başkanı Mustafa Sezer ve Yönetim Kurulu üyeleri Murat Gülşen, Hüseyin Koşar, Hayrettin Yılmaz, Tamer Taş, İhsan Çınar, Tolga Dinç, Osman Nuri Bolat, Sait Arslan, Sami Tuzcu, Zekai Korol, Ufuk Keskin ve Yunis Kuzu’dan oluşan Burs Tespit Komisyonu, toplantı öncesinde bağlayıcı karar olarak, bu sene burs verilecek öğrencinin ailesinin toplam gelirinin iki asgari ücreti geçmeyecek bir norm oluşturarak, aylık toplam gelirinin 35 bin TL’den düşük olanlara burs verileceği yönünde kanaate varıldı.
Bilahare Ankara’da okuyan 200 civarında Vezirköprülü üniversiteli öğrenciden 68’inin, Platform e-mail adresi vzkplatformu@gmail adresine Öğrenci Bilgi Formu, Savcılık Sabıka Kaydı, Öğrenim Belgesi göndererek burs müracaatında bulunduğu tespiti yapıldı.
Başvuru yapan öğrencilerin bilgi formlarından gelir durumları, eğitim gören kardeşleri, ailenin sosyal yapısı vb. yapılan analizler üzerinden tek tek yapılan incelemeler sonrasında, 55 öğrenciye Eylül ayı dahil eğitim gördükleri 9 ay boyunca ayda 1000 TL olmak üzere burs verilmesine karar verildi.
Ayrıca ailesinin ekonomik durumu çok düşük olan 1 öğrenciye aylık 3 burs (aylık 3000 TL), 3 öğrenciye de 2’şer burs (aylık 2000 TL) verilmesine, dolayısıyla 55+5 olmak üzere toplam 60 burs verilmesi yönünde oy birliğine varıldı.
Toplantı esnasında bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu üyesi emekli eğitimci İhsan Çınar; ”Samimi çalışmalarımız, güven veren tavrımız ile 11 yıl önce 10 öğrenci ile başladığımız burs verme konusunda bu yıl toplam (60) öğrenciye burs verebilmenin güzelliğini yaşıyoruz.” dedi.
Platform Kurucu Başkanı Murat Gülşen’de; ”Bugün burs verenlere baktığımızda, 7-8 yıl önce Ankara & Vezirköprü Platformu’ndan burs alarak Ankara’da okuyan hemşerilerimiz bugün ülkemizin değişik il ve ilçelerinde hakim, savcı, doktor, öğretmen, sağlıkçı oldular ve bugün artık onlar Ankara’ya yeni gelerek okumaya başlayan Vezirköprülü kardeşlerine burs verir hale geldiler. Bu bizi çok gururlandırıyor.” dedi.
Komisyon toplantısı sonrası genel bir değerlendirme yapan Ankara & Vezirköprü Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer’de; ”Biz Platform olarak bir aracıyız. İşin sekretaryasını, organizasyonunu yapıyoruz. Burada esas olan Ankara’da yaşayan hemşehrilerimiz, ülkemizin değişik şehirlerindeki hemşehrilerimiz ve hatta dünyanın değişik ülkelerindeki (Afrika Gine, Almanya) Vezirköprülü hemşerilerimizin destekleridir. Biz burs verilecek öğrencilerimizi tespit ediyor ve bu hemşehrilerimiz ile eşleştiriyor ve göndermek istedikleri bursu direk kendilerinin göndermelerini sağlıyoruz. Aksamalar olursa iletişimi biz sağlıyoruz. Bugün ayda 1000 TL olmak üzere öğrenci başına yıllık 9000 TL, 60 öğrenci için toplamda yıllık 560 000 TL bir destek sağlıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Katkıları ve destekleri için tüm hemşehrilerimize – paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Toplantıda ayrıca Platform olarak Ankara’daki Vezirköprülü öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak ve Ankara’da bulunan bürokrat, siyasetçi, yazar, sporcu ve iş adamı Vezirköprülüler ile öğrencilerimizi tanıştırmak için kısa sürede kahvaltı etkinliği için tarih – yer belirleme çalışması yapıldı.

Share
176 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?