logo

Yeni Seçim mi yapılacak?

Yeni Seçim mi yapılacak?

“VATANDAŞ” Gözünden 50 Yıl Önce Vezirköprü: 08 Eylül 1974 Pazar

Yeni Seçim mi yapılacak?

ANKARA Koalisyon partilerinde beliren anlaşmazlık büyük seçimlerin yapılması söylentisini ortaya çıkarmıştır,
Başbakan Bülent Ecevit İstanbul’da yaptığı basın toplantısında koalisyon ortağı ERBAKAN ile anlaşamadıklarını bildirmiş, Erbakan’da Ecevit’e cevap vermiştir.
CHP’li bakanlar da yeni seçim için nabız yoklaması yaptıklarını bildirmişlerdir.
Atatürk İlkokulu yeni ve modern bir bina kavuşuyor
“Sayın Vezirköprü’lüler,
Bu okulun temelinin atılmasına gelmeyi ben yürekten istedim. Aslında merasim yapılmasına karşıyım. Ancak Vezirköprü’ye ilk geldiğimde bu okulu ziyaret etmiştim. Durumu gördüm. Okulun yıkılarak yeniden yaptırılacağını vaat ettim. Sözümü tuttum. Amacımız size layık olduğumuz hizmeti yapmaktır.
Adını yüce insan ATATÜRK’den alan bu okulda okuyan her çocuğumuz bir ATATÜRK’tür. Atatürk olarak görmek istiyoruz.Yarının büyükleri evlatlarımız ileriye atılacaklar,memleketimizi ileriye götüreceklerdir.’
Ölümü Regaip kandiline rastlamıştı, Mevlit-i de Berat kandiline rastladı
Kazım Çınar’ın İstanbul’daki Mevlit-i büyük ilgi gördü
İstanbul (özel) Bir süre önce vefatını üzüntü ile bildirdiğimiz Kazım Çınar’ın, İstanbul’da ailesi tarafından 3 Eylül 1974 Salı günü öğle namazına takiben Rüstem Paşa camiinde okunulan mevlidi büyük ilgi görmüştür
Öğrenildiğine göre camii, KAZIM ÇINAR’ı sevenler tarafından doldurulmuş, merhumun ruhuna dua edilmiştir.
DAĞLARDA
Osmancık-Kargı-Vezirköprü SINIRLARI:
Kıbrıs’ı Taksim
Ankara’dan gelenler, Çorum-Osmancık-Samsun ve Vezirköprü’den gelenlerden oluşan kafile bir yere oturmuş dinleniyor. İlçemiz kaymakamı Cengiz bey takılıyor:
– Vefai bey, beyefendi diyor ki, burada gazetecilik yapmak kolay, Kıbrıs’a gidip,orada yapmak gerek!.
Hay hay diyorum, bu ekip oraya gidip taksimi gerçekleştirirse, ben de bu ekibin Çalışmasını izlemeye Kıbrıs’a koşarım.
Gülüşmeler, şakalaşmalar, birkaç kere fotoğraf tekrar tırmanma..
Nihayet Karatepe’deyiz. Biraz aşağıya iniyoruz. Aydın kısmı diyorlar, bir çamın etrafına oturuyoruz. Paftalar açılıyor, bilirkişiler dinleniyor
Karatepe’nin burasında gayet güzel bir manzarası var. Bir etrafta Darıçay alanı yemyeşil etraf, karşıda KARGI sırtları Kargı ile bulunduğumuz yeri Kızılırmak ayırıyor.
Burada zihnime takılan bir yön oluyor peki bir Kargı, bir taraf Vezirköprü arada sıkışmış Osmancık ne gezer? Var; hatta onlar onada rıza göstermiyolar, daha çok daha çok diyorlar..
SINIR İÇİN Ankara’dan beklenen karar
Bir kaç hafta önce KUNDUZ ormanlarında, Ankara’dan gelen tanınmış merkez valilerinden sayın Ertuğrul Süer ve sayın Mehmet Ali Özgüngör’ün yönetiminde Samsun-Çorum sınır tespiti vardı.
Sayın SÜER’in: “Benim görevim ne ormanı taksim etmek ne de iki ilçe arasında ihtilafı halletmek, sadece iki il sınırını saptamaktır” diyordu ama, evindeki karıyı tanımayacak kadar yaşlandığını söyleyerek çelişkili ifadeler veren(ŞERİF) isimli; yürüyecek yolunu bile unutmuş ihtiyardan, Orman bakım memurluğu sırasında çeşitli işlere ismi karıştığı için, yıllarca önce Vezirköprülülerce lanetlenerek sürülmüş Mustafa isimli birini tanık olarak getirilecek kadar gerçeği yetirmiş, bir kısım (OSMANCIK)lı politikacıların amacı ise, sınır ihtilafı değil ormanı taksim etmektir.

Share
131 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?