logo

OKULLAR AÇILDI!…

OKULLAR AÇILDI!…

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi:

OKULLAR AÇILDI!…

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi, okulların eksikliklerle açıldığı belirterek “Akşam Sanat Okulları ve Öğretmenevlerinin ciddi anlamda fiziki yetersizliği bulunmaktadır” dedi.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi, okulların açıldığı dönemde eksikliklerin bir çok alanda var olduğunu kaydetti. Kamçi, gazetemize gönderdiği yazıda;
“Okullarımız açılalı bir ay oldu. Geçtiğimiz dönem eğitim öğretimin değerlendirmesini yapan il-ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul idarecileri yoğun çalışma ortamı ile işe koyuldular. Okul idarecileri yaz tatillerinde dahi tempolarını düşürmeyerek fiziki eksikliklerle uğraştılar.
Lakin ;
– Okulların açılmasıyla ortaya temizlik personeli sıkıntısı çıktı. Bakanlık personel alımı sözü verdi, bekliyoruz.
– Yıllardır yanlış uygulanan yer değişikliği ve idareci atama takvimlerindeki zamanlama problemleri devam ediyor.
–  Öğretmen normlarındaki sıkıntılar aşılamadı. Bu yüzdendir ki bölgelerimizdeki öğretmen açığı bitmiyor.
– Tasarruf tedbirleri eğitim öğretimi aksatacak ve engelleyecek durumda olmamalıdır, eğitimde tasarruf olmaz.
– Öğretmen Meslek Kanunu içeriğindeki anlaşılamaz ve kabul edilemez maddeler bulunmakta. Evet, bir meslek kanunu olmalıdır, bu ihtiyaçtır, karşı değiliz. Bakanlık kanunun içeriğine uygun bir tavır sergilemelidir. Bakanlık öğretmen karşıtı gibi bir durum sergilememelidir. Kanun içerisinde olması gerekenlerde çok fazla eksik mevcuttur.
TES olarak diyoruz ki ;
·Sıra Tayinleri
·Mazeret Tayinleri
·Yönetici Görevlendirme Süreci ve Özlük hakları
·Ödül Sistemi
·Mülakat Sistemi
·Öğretmen
·Sözleşmeli Öğretmenlik
·Öğretmen Liseleri
·Ana Sınıflarına Yardımcı Öğretmen
·Maaş ve ek ders düzenlemeleri, eksiktir. Kanun bu şekilde çıkmamalıdır.
Sendikal bölgelerimizde (Havza-Kavak-Ladik-Vezirköprü) ciddi anlamda Akşam Sanat Okulu ve Öğretmenevlerinin fiziki yetersizliği bulunmaktadır. Eğitimcinin yuvası olması gereken yerler maalesef  hizmet vermekte zorlanmaktadır. Bakanlık bu konuya sadece konaklama olarak bakmaktadır ki bu bakış açısı doğru değildir. Sadece konaklama olarak değil de adına yaraşır bir şekilde hizmet vermelidir.
Son dönemlerde Vezirköprü ilçesinde Akşam Sanat Okulu ve Öğretmenevi inşa edildi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında da Vezirköprü ilçemizde yetkililerimize bir çağrıda bulunduk. İlçe merkezinde bir hizmet binası oluşturulabilinir. Doğrusu da budur.
Görevde olan eğitim çalışanın ve emekli olan eğitimci ağabeylerimizin buluşma yeri olan  ilçemizin acı tatlı eğitim hafızasını yok etmeyelim. İlçe merkezimize bir hizmet binasını oluşturmak ilçemizi idare eden seçilmişlerimize yakışır diye düşünmekteyiz.
Saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

Share
114 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+3 = ?