logo

KUNDUZ ORMANLARINDA OSMANCIK HAKSIZ!..

KUNDUZ ORMANLARINDA OSMANCIK HAKSIZ!..

“VATANDAŞ” Gözünden 50 Yıl Önce Vezirköprü: 25 Ağustos 1974 Pazar

Ankara’dan, Samsun ve Çorum’dan gelen heyetler (Samsun-Çorum) sınırını saptadı:

KUNDUZ ORMANLARINDA OSMANCIK HAKSIZ!..

Osmancık Belediyesi ve şoförler derneği tarafından tezgahlanan KUNDUZ ORMANLARI’nın taksimine matuf, (Vezirköprü-Osmancık) daha sonra da (Samsun-Çorum) sınır ihtilafı Ankara’dan gelen heyet tarafından mahallinde incelenmiştir.
Ayrıntılı bilgilerini gelecek sayfamızda vereceğimiz sınır çizelgemizde ait dağlardaki çalışmalar da sonuç: Vezirköprü’nün haklılığı yönünden görülmüş pek az bir değişiklik saptanmıştır.
Vezirköprü yönünden çalışmaları ilçemiz kaymakamlığı ve şoförler derneği gayet güzel organize etmiş, gazetemiz de konuyu ayrıntılarına kadar izlemiştir.
AP kongresi kışlık Lale sinemasında yapılıyor
Başkan kim olacak?
KENANLI MI ULUÇAY MI?
AP İlçe kongresi Pazartesi günü kışlık lale sinemasında saat 10.00’da yapılacaktır.
Açılışı takiben yoklama ile başlayacak kongrenin, (genel kurul değişmezse) on maddeden oluşacak gündemi görüşeceği, 8. Maddedeki seçimler faslının hayli çekişmeli geçeceği beklenmektedir.
Bilindiği gibi ilçe başkanlığı için 2 aday vardır. Muhtar Kenanlı ve Orhan UIuçay, arasından birinin başkan seçilmesi yönetim kurulunu da taraflarından birinin kazanması muhtemeldir.
Muhtar Kenanlı gazetemizin sorularına verdiği demeçte: “AP’ye, Samsun Milletvekilliğini, Vezirköprü’de de belediye seçimini kaybettiren CHP, oy verip onu zafere götüren, ilçemiz AP teşkilatını yıkan, AP’ye kalpleriyle bağlı vatandaşların boyunlarını bükük bırakanlara karşı, AP ilçe başkanlığına adaylığımı koyuyorum” demiştir.
Orman Ürünleri Sanayi Genel Müdürü Vezirköprü’de incelemeler yaptı:
Orman fabrikası sosyal tesisler temel atma hazırlıkları başladı
İnşaat mevsiminin sonuna yaklaşıldığı şu zamanlar da nihayet orman ürünleri genel müdürlüğü, ödeneği plana 14 milyon olarak konmuş fabrikamızla ilgilenebilmiş, genel müdür Rüstem Kaptan Vezirköprü’ye gelerek gerekli incelemeler yapmıştır.
Bu aylara kadar bir hayli ilerlemesi gerekli inşaat tesislerinin neden geciktirildiği öğrenilememiştir. Aynı genel müdürlük 1968 de başlayan Artvin kereste fabrikasının bile hala bitirememiş olmasını da genel müdürün konularla ilgisinin pek zayıf olmasına bağlamaktadırlar.
Türkler 250 ölü 550 yaralı vermişti
Kıbrısta Rumlar 4 bin ölü 12 bin yaralı verdi
Kıbrıs Rum yönetimi 20 temmuz Türk silahlı kuvvetlerinin harekatından bu yana Rumların 4 bin ölü, 12 bin yaralı verdiklerini açıklamıştır.
Aynı savaşlarda Türkler 250 ölü 550 yaralı vermişlerdir.
Kıbrıs savaşlarında Yunan Alayı kumandanı savaş başlamadan kaçmış, Yunan Alayı Türkler tarafından tamamen teslim alınmıştır.
İş Bankasının 50. Yılı kutlanıyor
Ülkemizin en büyük bankalarından, hakimiyetini daha çok büyük şehirlerde hissettiren Anadolu da da varlığını görmek yurt kalkınması için gerekli olan İş Bankası pazartesi günü 50. Yaşını kutlayacaktır.
Banka diğer yıllarda olduğu gibi mesaisine devam edecek, bankayı ziyaret edecek müşterilere ikramda bulunacaktır.

Share
169 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?

BENZER HABERLER

Anı İnceleme Araştırma
KIZ ÖĞRENCİ YURDU NİHAYET AÇILABİLDİ

KIZ ÖĞRENCİ YURDU NİHAYET AÇILABİLDİ

Anı İnceleme Araştırma
VEZİRKÖPRÜ UYUMAMALI

VEZİRKÖPRÜ UYUMAMALI

Anı İnceleme Araştırma
Yeni Seçim mi yapılacak?

Yeni Seçim mi yapılacak?

Anı İnceleme Araştırma
BAŞKANIN SORUNLARA YÖNELİK TOPLANTISI

BAŞKANIN SORUNLARA YÖNELİK TOPLANTISI