logo

Anketlerin Dili

Anketlerin Dili

Son günlerde ülkede üst üste birçok anket yayınlanmaya başladı.

Kamuoyunda son günlerde erken seçim tartışmaları yaşanırken seçim anketleri de bu günlerde peşi sıra yayınlanmaya başladı.
Bir çok anket şirketi, Türkiye çapında yaptıkları anketleri yayınlayarak ülkenin nabzını tutmaya çalışırken çoğu ankette benzer sonuçların çıktığı gözden kaçmadı.
İktidara yakın olarak bilinen BETİMAR anket şirketinin Eylül ayında yaptığı ankette kararsızlıklar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar şöyle: CHP % 34.7, AKP % 29.4, MHP % 9.9, DEM % 8.0, YRP % 6.5, Zafer Partisi % 3.9, İYİ Parti % 3.2, Diğer 3.5.
Diğer bir anket şirketi olan AREA’nın Eylül ayında yaptığı araştırmada ise, kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şu şekilde oluştu: CHP % 34.5, AKP % 28.0, MHP % 10.2, DEM % 9.8, İYİ Parti % 5.3, Zafer Partisi % 4.3, YRP % 4.0, TİP % 2.8, Diğer % 1.2.
YÖN-EYLEM araştırma şirketinin Eylül ayında yaptığı araştırmada kararsızlar dağıtıldıktan sonra ankete katılanların tercihleri şöyle oluştu: CHP % 34.7, AKP % 30.2, MHP % 9.4, DEM % 9.6, İyi Parti % 4.0, YRP % 3.7, Zafer Partisi % 3.9, TİP % 1.2, Diğer 3.3.
Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bilen SONAR araştırma şirketinin Ağustos ayında yaptığı araştırmaya göre partilerin oy oranları neticeleri şöyle: CHP % 34.7, AKP % 28.3, MHP % 10.4, DEM % 10.1, İYİ Parti % 5.5, Zafer Partisi % 5.1, YRP % 4.8, Diğer % 1.
Anket sonuçlarına göre Türkiye genelinde CHP uzun yıllar sonra birinci parti konumuna yükselirken AKP ikinci parti konumuna düşüyor; diğer bir sonuç ise DEM ve MHP’nin aynı oy oranlarına sahip oldukları dikkat çekerken İYİ Parti, YRP ve Zafer Partisi’nin benzer oy oranlarında kaldıkları görülüyor.
Vezirköprü’de de son yerel seçimlerde AKP Belediye Başkanlığını almasına rağmen büyük oranda oy kaybetmişti. Anket şirketleri sahiplerinin görüşleri ise; CHP’nin yükselmesine rağmen siyasi dengelerin çok fazla değişmediği ve 2028 yılına kalmadan bir erken seçim olabileceği şeklinde oluştu.

Share
140 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?

BENZER HABERLER

Anı İnceleme Araştırma
KIZ ÖĞRENCİ YURDU NİHAYET AÇILABİLDİ

KIZ ÖĞRENCİ YURDU NİHAYET AÇILABİLDİ

Anı İnceleme Araştırma
VEZİRKÖPRÜ UYUMAMALI

VEZİRKÖPRÜ UYUMAMALI

Anı İnceleme Araştırma
Yeni Seçim mi yapılacak?

Yeni Seçim mi yapılacak?

Anı İnceleme Araştırma
BAŞKANIN SORUNLARA YÖNELİK TOPLANTISI

BAŞKANIN SORUNLARA YÖNELİK TOPLANTISI