logo

“Vezirköprü’nün boşa geçirecek zamanı yok!”

“Vezirköprü’nün boşa geçirecek zamanı yok!”

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekci:

“Vezirköprü’nün boşa geçirecek zamanı yok!”

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekci, Samsun’da bir araya geldiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile konuştuklarını VATANDAŞ’a anlattı. Fişekci; “Vezirköprü’de bir Orman Ürünleri Sanayi neden olmasın?” diye sordu

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci, önceki hafta Samsun’da bir araya geldikleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşmelerini paylaştı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Sanayicilerle İstişare Toplantısı”nda iş insanlarıyla bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, toplantı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından iş insanlarıyla buluşan Bakan Kacır; Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci ile de sohbet etti.
Sanayicilerle İstişare Toplantısında basın toplantısında konuşan Bakan Kacır, Samsun’da OSB sayısının 10’a yükseldiğini ve buralardaki Katma Değeri yüksek yatırımlar sayesinde Samsun’un bölgenin lokomotifi olacağını ifade etti.
Bakan’ın bu açıklamasına atıfta bulunan Vezirköprü TSO Başkanı Fişekci, Bakan Kacır’a:
“Vezirköprü’nün uzun zamandır hayata geçmesi beklenen OSB’si var. Şu anda yapılan bir yer ama burası doğru yer değil. Cennet gibi yer bulduk, ama Karma OSB’yi götürüp cehenneme yaptılar. Biz buranın yanlış yerde olduğu söyledik, halen söylüyoruz. Doğru yerde olsaydı şimdiye kadar neden hayata geçmesin? Neden yatırımcı gelmesin? Bahsettiğim Vezirköprü Karma OSB. Bir de yine asıl sanayi bölgesi olacak alan olan yere yapılacağı açıklanan ancak ilerleme kaydedilemeyen bir BESİ OSB alanı var. Sayın Bakanım Vezirköprü gelişmeye açık bir ilçe. Ancak sanayisi gelişemediği için geride kalan, sürekli göç veren bir ilçe. Gelin sizde destek verin Vezirköprü’de Organize Sanayiler hayata geçsin, bu ilçemiz de kalkınsın. Çevre ilçelerimiz OSB’yi bitirdiler ve her gün üzerine koyarak ilerliyorlar. Vezirköprü bundan geri kalmasın” dediğini aktardı.
Orman Ürünleri Sanayi olmalı
Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekci, Bakan Kacır’a Vezirköprü’de orman ürünleri sanayisinin gelişebileceğini aktardığını ifade etti. Abdülkadir Fişekci:
– Vezirköprü’de en büyük iki gelişmiş sanayi yatırımı da orman ürünleri üzerine. Bunlardan biri olan Vezirağaç Türkiye’nin sayılı firmalarından biri. Vezirköprü’de bizim de içinde olacağımız birkaç yatırımcıyla birlikte orman ürünleri sanayi ile ilgili bir organize sanayi kurulabilir, kurulmalıdır da. Dört firma bir OSB dolduruyor. Bunlardan ikisi Vezirköprü’de zaten var. ifadelerine yer verdi.
Vezirköprü TSO Başkanı Fişekci:
-Vezirköprü elindeki imkanları kullanmayı halen beceremiyor. Boşa geçen zaman ilçemizin aleyhine işliyor. Biran önce doğru işlerin yapılması ve Vezirköprü’nün geleceğinin düzeltilmesi gerekiyor. dedi.

Share
274 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?