logo

Asgari ücrette zam kargaşası!

Asgari ücrette zam kargaşası!
Asgari ücrete Ocak ayında yapılması planlanan zam için şimdiden kamuoyunda rakamlar tartışılmaya başlandı.
Bir çok kesim asgari ücrete en az enflasyon kadar zam yapılması gerektiğini savunurken hükümetin daha az bir oranda zam yapabileceği kulislerde konuşuluyor.
Hükümetin geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in birlikte açıkladıkları OVP (Orta Vadeli Program) planlarına göre asgari ücrete yıllık olarak bir zam yapacakları iddialar arasında.
  Yeni dönem asgari ücret belirlemesine ise 3,5 ay kaldı. OVP’ye göre yıl sonu enflasyon %41,5 olacak. Asgari ücrette yapılacak zammın ne olacağı ve refah payının da verilip verilmeyeceği çalışan kesimler tarafından devamlı olarak gündeme getiriliyor.
Hükümet emeklilere ve memurlara 6 ayda bir zam yaparken asgari ücrette zam oranı yıllık artış olarak belirleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışanların enflasyon karşısında ezilmeyeceğini belirtmişti. Yine OVP’ye göre enflasyon % 41 kalacak ise, OVP’ye göre asgari ücretin enflasyonun altında kalmaması ve Aralık ayında yapılacak asgari ücret zammının refah payıyla beraber %45 – %50 arasında bir artış isteği çalışan kesimler tarafından Hükümetten öncelikli olarak istenecek. Bu isteğin gerçekleşmesi durumunda Ocak ayında asgari ücretin 24.500-25.000 arasında olması beklenebilir. Öte yandan 2025’te Enflasyonun %17,5’e düşmesi hedeflenirken bu nedenle bu yıl en yüksek zammın hükümet tarafından yapılabileceği gelen bilgiler arasında.

Share
22 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?