logo

Havza Kevser Parkı Yenileniyor

Havza Kevser Parkı Yenileniyor

Komşu ilçe Havza’da, ilçe sakinlerinin gözde buluşma noktası olan Kevser Akıllı Park’ta kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışması yapılıyor.
Havza’da ilçe sakinlerinin gözde buluşma noktası olan ‘Kevser Akıllı Park’ta’ kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışması sürdüğü öğrenildi.
2010 yılında “Üretken Belediye Proje Yarışması”nda “Çevre ve Alt Yapı Projeleri” kategorisinde ödüle layık görülen parkın, şimdi daha ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla yeniden ele alındığı bildirildi.
20 bin 250 metrekarelik bir alana yayılan ve 10 binden fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan Kevser Akıllı Park, 2008 yılındaki kuruluşundan bu yana ilçenin en önemli yeşil alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Şimdi başlatılan bakım ve peyzaj çalışmalarıyla park, hem mevcut güzelliğini koruyacak hem de çağın gerekliliklerine uygun yeni özellikler kazanacağı açıklandı.
Vezirköprü’de ise parkların yetersizliği, bakımsızlığı ve parkların içindeki oyuncakların kırık olması vatandaşlar tarafından eleştiriliyor. Gazetemize gelerek konuşan bazı vatandaşlar; “Havza her konuda bizi geride bıraktı. İlçenin kalkınmışlığı zaten bizden fazla, Havza’da parklar için ödenek çıkıyor ve her bir köşesine bakım-onarım yapılırken Vezirköprü neden bu ödeneklerden faydalanamıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza’ya ödenek çıkarırken bizi neden görmezden geliyor. Çocuklarımızın oynadığı parklar hem bakımsız hem de yetersiz. Büyükşehir Belediyesinin artık bizim sesimizi duyması gerekiyor.” yorumlarını yaptılar.

Share
38 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?