logo

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçimi Hızlanıyor

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçimi Hızlanıyor

Mevcut Başkan Mustafa Saatcı’nın karşısına Mahmut Demir adaylığını açıkladı

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçimi Hızlanıyor

Bölgenin en büyük seçimi için şimdiye kadar iki aday çıktı. 12 Ekim’de yapılacak seçimler için başka aday çıkacak mı?
Seçimin kaderini belirleyecek oya sahip Vezirköprü’yü temsilen biri ya da birileri Yönetimde yer alacak mı? İpi kim göğüsleyecek?

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi 12 Eylül tarihinde alınan kararla seçimli genel kurul yapacak. Yönetimin de yeniden belirleneceği genel kurul tarihi ise 12 Ekim olarak açıklandı.
Seçimin kaderini değiştirebilecek önemli oy sahibi Vezirköprü’de yapılacak seçimler için çalışmalar başladı.
Vezirköprü’nün açıklanacak her listede bir temsilcisinin olması bekleniyor.
Toplamda 84 bin üyesi bulunan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Vezirköprü’de yaklaşık 12 bin Kooperatif üyesi bulunuyor.
Kısa sürede hazırlanacak adayların yeni yönetimlerini oluşturmaya çalıştıkları kaydediliyor.
Geçtiğimiz dönemde yapılan seçimlerde 4 aday yarışmış, Mustafa Saatcı diğer adayları geride bırakarak Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı seçilmişti.
12 Ekim’de yapılacağı belirtilen seçimler için Mustafa Saatcı’nın karşısına çıkan ilk aday Mahmut Demir oldu.
Mustafa Saatcı: “Şirket’imizden bir kuruş alacağı yoktur.”
Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı yaptığı açıklamada;
“2017’den günümüze mesai ve mesafe gözetmeden sizlerden aldığımız güçle Kurumlarımızı bugünlere getirdik. İnsan odaklı ve çiftçi dostu politikalar sayesinde en zor günlerde dahi çiftçilerimizi tek başına piyasanın insafına bırakmadık. Birçok projeyi söz verdiğimiz gibi tamamladık. Görev süremiz boyunca çiftçilerimizin ihtiyaçlarını her zaman önceliklendirdik ve karşılaştığı zorluklara kurumlarımızın imkân ve kabiliyetleri ölçüsünde derman olduk. Bir yandan çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye uğraşırken, diğer yandan da mali durumumuzu sağlam tutmaya özen gösterdik. Allah’a şükür hiçbir çiftçimizin ve tedarikçimizin Şirket’imizden bir kuruş alacağı yoktur.
12 Ekim tarihine kadar ulaşabildiğimiz çiftçi dostlarımıza ulaşmaya gayret göstereceğiz. Sizlerden gelecek nesillerin emaneti kurumlarımızı daha ileriye götürmek, kapınıza iş sofralarınıza aş getirebilmek için desteklerinizi isteyeceğiz. Bizlerin önce Allah, sonra sizden başka güç ve imkân alacağımız kimsemiz yoktur.” İfadelerine yer verdi.
Mahmut Demir: “aday olma kararı aldık.”
   Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin diğer güçlü adayı Mahmut Demir de bir açıklama yaptı. Demir:
-Arkadaşları-mızla yaptığımız istişareler sonucunda, çiftçimizin iradesini bütün renkleriyle yönetime yansıtacak bir ekiple aday olma kararı aldık. Bu kararın bizim, çiftçilerimizin ve kurumlarımızın faydasına olması en büyük dileğimiz. dedi.
Seçim sürecinde kimseye hesap sormak, anlamsız polemiklere girmek, itişip kakışmak niyetinde olmadıklarını amaçlarının öncelikle Şeker Fabrikamızı içine düşürüldüğü ekonomik sıkıntılardan kurtarmak, çiftçimizin kaybolan güvenini yeniden tesis etmek, bölgedeki pancar ekimini fabrikamızın ihtiyaçlarını karşılar hale getirip, dışa bağımlılıktan kurtarmak olduğunu kaydeden Demir: “Kampanya süresinin kısalığı nedeniyle bütün çiftçi kardeşlerimize fiziki olarak ulaşma imkanımız yok gibi görünüyor. Bu sebeple basın ve sosyal medya aracılığı ile yapacağımız açıklamaları çiftçi kardeşlerimizin dikkatle takip etmesini istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Bölgenin en büyük seçimlerinden olan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde başka aday çıkıp (Gazetemiz yayına girerken bir adayın daha çıktığı söylense de henüz kesinlik kazanmadı) çıkmayacağı da merak konusu.

Share
48 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?