logo

7 bin lira üzerindeki alışverişler nakit yapılamayacak mı?

7 bin lira üzerindeki alışverişler nakit yapılamayacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle 7 bin liranın üzerindeki harcamalara kredi kartı veya banka zorunluluğu getiriliyor. 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığını, buna göre, 7 bin TL ve üzeri ödemelerde banka veya kredi kartı kullanımının zorunlu olacağını belirtti. Babuçcu, taslak halindeki düzenlemenin, mükellef olmayan kişilerin de 7 bin TL üzerindeki alışverişlerde bu zorunluluğa uymalarını öngördüğünü aktardı.
Mükellef olmayanları da etkileyeceği belirtilen yeni tebliğde; “Tevsik zorunluluğu kapsamında olanların (mükellef olmayanların kendi aralarında yapacakları işlemler hariç olmak üzere) yapacakları, 7.000 TL’yi aşan tutardaki her türlü tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları ve bu tahsilat ve ödemeleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile tevsik etmeleri zorunludur.” şeklinde değiştirilmiştir.” İbaresi yer alıyor.
Kayıt dışılığın azalmasına yönelik alındığı belirtilen önlemlerden biri olduğu vurgulanan yeni düzenlemeyle 7 bin liranın altındaki ödemeler nakit yapılabilecekken, 7 bin liranın üzerindeki alışverişlerde kredi kartı ya da banka üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getiriliyor. Bu sayede alışverişlerde fatura kesilmesi zorunlu hale gelecek ve vergi kaçırılmasının da önüne geçilmiş olacak. Uygulama dolaylı yoldan da banknot kullanımını azaltacak.

Share
90 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?