logo

Pancar alımı başladı. Fiyat yok!

Pancar alımı başladı. Fiyat yok!

71. Pancar Alım Kampanyasını başlatan Amasya Şeker Fabrikasın’a teslim etmek için, üretici pancar sökümüne başladı. Ancak bu güne kadar fiyat açıklanmadı.
Pancar fiyatının açıklanması için gözlerin Türk Şeker’in açıklayacağı fiyata çevrildi.
Türk Şeker fiyat açıkladıktan sonra piyasada fiyatların belirleneceği belirtiliyor.

Amasya Şeker Fabrikası geçtiğimiz hafta pancar alımına başlamasıyla birlikte salı gününden itibaren kantarlar açıldı.
Üretici söktüğü şeker pancarını teslim edecek ama kaç lira alacağını halen bilmiyor.
Pancar alım kampanyasının başlamasıyla birlikte Vezirköprü’deki 1963 pancar üreticisi pancarlarını sökmek için gün saymaya başladı.
Kantarların açıldığı geçtiğimiz haftadan itibaren üreticinin gözü ise açıklanacak pancar fiyatında. Bu güne kadar pancarı bu yıl kaç lira olacağına ilişkin bir bilgi ise henüz yok.
  Edinilen bilgiye göre; önceki yıllarda da olduğu gibi, Türk Şeker’in alım fiyatı açıklanmasının beklendiği piyasanın bu fiyata göre oluşacağı belirtiliyor.
Pancar üreticisi, geçen yıl Türk Şeker’in fiyatını beklemeden fiyatını açıklayan Amasya Şeker Fabrikası’ndan fiyat beklerken, bu yıl 25 liranın altında olmaması beklendiği ifade ediliyor.
Geçtiğimiz yıl 30 bin dönüm şeker pancarı eken Vezirköprü’de 22 bin dönüm şeker pancarı ekimi yapıldığı ve yaklaşık olarak 110-120 bin ton şeker pancarı hasadının beklendiği kaydediliyor.
Vezirköprü’de 4 farklı kantarda alım yapılacağı belirtilen şeker pancarında üreticinin sadece randevu alarak kantarlara gitmeleri isteniyor. Amasya Şeker Fabrikası üretilen pancarın tamamının alınacağını kaydediliyor.

Share
134 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?