logo

Tasarruf Tedbirleri


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Tasarruf tedbirleri kapsamının Vezirköprü’deki işleyişi o kadar ilginç ki, İlçenin en önemli merkezlerinden birindeki eski Öğretmenevi binası aylardır hem de harabe şekilde duruyor.
Ne düzeltilerek bir iş için kullanılıyor, ne de yıkılarak otoparka katılıyor.

Vezirköprü’de geçtiğimiz hafta okulların da açılmasıyla piyasa hareketlendi.
Yaz aylarının sıcak geçen günlerinin beraberinde getirdiği ekonomik durgunluk nedeniyle sıkıntılı günler geçiren esnaf bu hareketlilikle biraz olsun ümitlendi.
Özellikle ilçe merkezinde okulların açılmasının getirdiği hareketlilikle birlikte artan trafik yoğunluğu ise vatandaşları bezdirmeye devam ediyor.
O kadar çok “trafik konusunu yazın” şikayeti alıyoruz ki, artık biz yazmaktan usandık; yetkililer çare aramaktan(!)..
Okulların dağıldığı saatlerde özellikle ilkokulların civarındaki trafik yoğunluğu minik öğrenciler için tehdit oluşturmayı sürdürürken, aslında o yoğunluğu yaratan veliler en fazla şikayeti olanlar oluyor.
Bununla birlikte çözümsüzlük sürüyor.
Vezirköprü’de Başkan Edis zamanında OTOPARK yapılacağı belirtilen ve çalışmaları başlatılan Cumhuriyet Meydanı’nda yapım işleri ne zaman başlayacak.
Bildiğiniz gibi bu çalışmalar kapsamında, Pancar’a ait yerleri Belediye almış, Diyanet’e ait olan bina takas edilerek boşaltılıp yıkılmış, Öğretmenevi yeni binası yapılarak taşınmıştı.
Daha sonra seçim oldu, hem Samsun Büyükşehir Belediyesi hem de Vezirköprü Belediyesinin başkanları değişti. Üstüne bir de tasarruf tedbirleri çıktı. Derken bizim Otopark hikayesi başka bahara kaldı.
Tasarruf tedbirleri kapsamının Vezirköprü’deki işleyişi o kadar ilginç ki, İlçenin en önemli merkezlerinden birindeki eski Öğretmenevi binası aylardır hem de harabe şekilde duruyor.
Bugün işler durumda olsa kim bilir ne kadar kiraya tutan çıkar?
Ne düzeltilerek bir iş için kullanılıyor, ne de yıkılarak otoparka katılıyor.
Aslında partiye yakın önemli bir isimden aldığımız bilgiye göre; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan “Otopark gibi işlerde tasarruf olmaz. Bunlar önemli, olmazsa olmaz ihtiyaçlar. Görüşelim elimizden geleni bir an önce yapalım” ifadelerini kullanmış.
Bu görüşmeye rağmen bu güne kadar Halit Doğan ile bu konu için görüşüldüğüne ilişkin bir bilgi gelmedi. Her zaman söylediğimiz gibi “umudumuz bu görüşmenin yapıldığı, sadece bizim bilgimizin olmadığı” dır.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki otopark eğer yapılmaya başlanırsa Vezirköprü’de bir süre daha trafik ve trafiğin en büyük sorunu olan park sorunu artarak sürecektir. Ancak otopark tamamlandığında, yine yetkililerin teşvikiyle Vezirköprü’de park sıkıntısının önemli yükünü alacaktır.
Bugün Vezirköprü Belediyesi inşaatının çevresindeki parklardan kaynaklı olarak trafiğin nasıl işlemez hale geldiğini bölgeyi kullananlar biliyor. Burada okuldan çıkan öğrenciler kadar veliler ve diğer yayalar da ciddi sıkıntılar çekiyorlar.
Ancak yetkililerimiz yaya olarak geçmiyor olsalar gerek, bu bölgedeki sıkıntılardan bihaberler.

Share
487 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...