logo

Vezirköprüye hastane yapılacak

Vezirköprüye hastane yapılacak

“VATANDAŞ” Gözünden 50 Yıl Önce Vezirköprü: 11 Ağustos 1974 Pazar

VEZİRKÖPRÜ’LÜLER TEŞEBBÜSE GEÇTİ ve KARAR:

Vezirköprüye hastane yapılacak

Canımıza tak dedi, Sayın Vezirköprü’lüler, en basitinden en büyüğüne kadar hastalıklarımız için, şehir şehir dolaşmak, göçmen olmak zorunda kalıyoruz, sağlığımız yeterince…
Çok hemşerilerimizi tanırız, gece yarısı aniden hastalanan hanımı, çocuğu ya da bir yakını için ne yapacağını şaşırırlar. En basit ameliyat, güç bir doğum çok yönlü bir sorun olur.
Üzerinde ya para vardır, ya yoktur: olsa da olmasa da işkencedir. Yaban yerlerde hastane-hastane, doktor-doktor dolaşmak..
Geçtiğimiz hafta ilçemiz kaymakamı Cengiz Bulut’un, kaymakamlığa yaptığı daveti imzalayan elliye yakın Vezirköprü’lü önce bilmiyorlardı ne için çağırıldıklarını; sonrada hayırlı teşebbüsün mahiyetini öğrendiler.
Öğürlü’deki kaza şüphe yarattı
Ev halkı toptan tutuklandı
Öğürlü köyünde 3 çocuk anası M. A. isimli kadının ölümünü şüpheli gören mahkeme, kadının kocasını, kocasının kardeşi ile karısı tutuklanmıştır.
Edindiğimiz bilgilere göre; 40 yaşlarında 3 çocuk annesi M.A. tabanca ile vurularak ölmüştür.
Vezirköprüde pancar kampanyası açıldı
Pancara zam bekleniyor
İlçemiz pancar bölge şefi M. Sırrı Üner’den edindiğimiz bilgilere göre: bu yıl Vezirköprü’de 3626 ekici, 22 bin 235 dönüm pancar ekmiş bulunmaktadır. Vezirköprü’den bu yıl 75 bin ton pancar beklenmektedir.
Geçen yıla nazaran ekiminde bu yıl %40 fazlalık vardır.
Diğer taraftan verilen bilgilere göre: bu yıl pancar fiyatlarına zam beklenmektedir.
Ayçiçeği 375 kuruş oldu
Bu yıl ayçiçeği 375 kuruştan alınacaktır.
Geçtiğimiz yıllar ayçiçeği 288 kuruştan alınmakta, 23 kuruş pirim verilmekteydi. Bu yılki prim 25 kuruş olmuştur.
Kıbrıs için bağışlar 132 bin lirayı buldu
Türk Donanma Vakfı ve Hava Kuvvetlerini güçlendirme vakıfları için Vezirköprü’den toplanan bağışların 132 bin lirayı bulduğu bildirilmektedir.
İlçemiz kaymakamlığından edindiğimiz bilgilere göre: bu yıl meblağ toplanırken en yüksek bağışçı 12 bin TL Abdullah Derici vesileleri, 5 bin lira Mehmet Faik Doğan, 1000 lira Salih Ömer isimli vatandaşlar yapmışlardır.
Vezirköprü’nün su şebekesi için bu yıl iki buçuk milyon lira harcanacak
İlçenin içme suyu ihtiyacı şebekenin yeterli olmayışı yüzünden kifayet etmemektedir. Saniyede 24 litre artmasına rağmen, boruların darlığı ve bazı kısımlarından su kaçağı olduğu için şebekenin değiştirilmesi zorunluluğu doğmuştur.
Bu yıl başlayacak olan içme suyu şebekesine iki buçuk milyon harcanacak, önümüzdeki yıllarda yapılacak harcamalarda 14 milyon lira sarf olunacaktır.
TOPLUM
Vezirköprü Noteri değişti
Vezirköprü noterliğinin büyük bir gelir sağlamasının üzerine, noterliğin serbest hale getirilmesine karar verilmiş, bir çok noterlikle birlikte Vezirköprü noterliği de ihaleye çıkarılmıştır.
Şartlara uygun görülen ve ilçemizin öteden beri dürüst ve temizliğiyle tanınmış avukatlarından Semiha Uyanık’a Vezirköprü noterliği verilmiştir.

Share
71 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?