logo

Narlı ve Göl için YRP’den önerge

Narlı ve Göl için YRP’den önerge

Beldelikten düşen iki mahallede imar sıkıntısı çeken vatandaşın derdi Belediye Meclisi’ne geldi.

Narlı ve Göl için YRP’den önerge

Vezirköprü Belediye Meclisi’nin Yeniden Refah Partili üyeleri
kapatılan Narlısaray ve Göl Beldelerinin sıkıntılarını aktararak, Vezirköprü Belediye Meclisi’ne çözüm için önerge verdi.
Önerge sonraki oturumda görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

İlçemizde beldelikleri düşen iki mahallede imar sıkıntısı yaşandığını belirten Yeniden Refah Partisi Vezirköprü Beldiye Meclis üyeleri konunun çözümü için yazılı önerge verdi.
1988 yılında Gölköy ve Gölgüney Mahallelerinin birleşmesiyle oluşan Göl Beldesi ile 1993 yılında belde olan Narlısaray Beldeleri 2012 yılında yeniden mahalle olmuşlardı.
Yeniden mahalle durumuna gelen Narlısay ve Göl’ün imar durumları Belde statütüsünde kalmaya devam edince bu iki mahalle sakinlerinin sıkıntıları bu güne kadar geldi.
Bu mahallelerdeki imar durumunun ilçe ile aynı statüde olduğunu belirten YRP’li Belediye Meclis üyeleri, durum düzelmezse kaçak yapılaşmanın artacağını ve vatandaşın ceza almak durumunda kalacağını kaydettiler.
Kırsal Mahalle statüsündeki iki mahallede arsa fiyatlarının da bu yüzden ciddi artış gösterdiği iddia edildi. Verilen önerge komisyona havale edildi.
Yeniden Refah Partisi grup sözcüsü Mehmet Kurt’un konuyu aktardığı Eylül ayı Vezirköprü Belediye Meclis toplantısında YRP grubu olarak çözüm için önerge verdiler.
YRP Grubu adına verilen yazılı önergeyi aktaran Mehmet Kurt:
– Narlısaray ve Göl Mahallelerimiz kırsal mahalle durumuna geldiler. Ancak bu iki yerleşim yerinde ilçe merkezlerindeki uygulamayla aynı uygulamaya tabi oluyorlar. Bu durum mahalle sakinlerine sıkıntı yaratan bir durum oldu. Vatandaşlarımız imar durumlarını yeniden diğer kırsal mahallelerde olduğu gibi olmasını talep ediyorlar. Basit imar uygulaması olmasını istiyorlar. Yani diğer mahallelerde nasıl imar planı yapılıyorsa bu iki mahallemizde de aynı şekilde yapılması gerekir. dedi.
Yeniden Refah Partisi’nin “Narlısaray ve Göl Mahallelerimizde bu uygulama yüzünden vatandaşlar imar işlerinde düzgün şekilde davranamamakta, ilçe merkeziyle aynı statüde davranılmaktadır. Bu durum vatandaşların kaçak bina yapmasına yol açmaktadır. Yine bu sebepten dolayı bu iki mahallede arsa fiyatları katlanarak artmıştır. Bu iki mahallenin imar planlarının düzeltilerek yerleşik alanı olmayan mahallelerin imar durumlarının düzeltilmesini talep ediyoruz” önergesi yapılan oylamayla gündeme alındı.
Gündeme alınan maddenin komisyonda görüşülmesi bir sonraki toplantıda gündeme alıması konusunda karar alındı. Mehmet Kurt, “gerekçelerde belirttiğimiz mağduriyetlerini gidermek için hızlı hareket edilmesi gerektiğini” söyledi.

Share
314 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?