logo

İlkokullarda sınav saati kalktı

İlkokullarda sınav saati kalktı

MEB’den yeni genelge:

İlkokullarda sınav saati kalktı

Okulların açılmasına az süre bir kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesine yayımladı.
Yayınlanan yeni genelge kapsamında ilkokullarda sınav saati kaldırıldı.
“Yeni yaklaşımda, ölçmenin planlı şekilde yapılmasını ve öğrencinin ürünlerinin gelişim dosyasında tutulmasını hedefliyoruz. Bu yaklaşımla yönetmelikle ilkokul 4. sınıflarda yazılı saati uygulaması kaldırıldı. Bunun yerine ilkokullarda tüm sınıf kademelerinde ölçme sistemi, süreç odaklı öğrenme yaklaşımıyla öğrenci gelişim dosyasına göre olacak. Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi sürekli takip edilecek. Öğrencilerin gelişim düzeyleri, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme gibi ölçme araçlarıyla takip edilecek.” açıklaması yapıldı.
Yayımlanan genelgeye göre; yeni öğretim yılında ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek. MEB tarafından dağıtımı yapılan kaynaklar dışında kaynak aldırılmaması için de tedbir alınacak.
İlkokullarda özellikle Türkçenin doğru ve etkin kullanımıyla ilgili 4 beceriye yönelik özel ölçme araçları kullanılacağını öğrenildi.
MEB’n açıklamasında “Öğrencilerin sürekli soru çözmeleri değil, okuduklarını anlamaları” ifadesine yer verildi.
Veliler faaliyetler hakkında bilgilendirilecek
MEB’in hazırlık genelgesine göre; önümüzdeki dönemde okul-aile iş birliği güçlendirilecek. Yeni dönemde uygulanan faaliyetler ile okulda yürütülen çalışmalar hakkında veliler bilgilendirilecek.
Okullarda sınıf mevcutlarında azalma olması durumunda şubeler birleştirilecek.
Kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak ücret alınmayacak.

Share
508 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?

#

İlkokullarda sınav saati kalktı” için 1 yorum

  1. Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.