logo

Eğitimde pahalılık devam ediyor

Eğitimde pahalılık devam ediyor

Yaz aylarının bitmesine ve okulların açılmasına az bir zaman kala okul alışverişlerinde hareketlilik
tüm hızıyla başladı. Bu yıl da öğrenciler ve veliler kırtasiye, kitap, defter ile okul araç ve gereçlerinde yüksek fiyatlarla karşılaşmaya devam ediyor.
Kırtasiye malzemelerinin % 55 arttığı piyasada geçen yıl ortalama 800-1000 TL olan okul çantası bu sene 1300-1600 TL’ye doluyor. Ayrıca okul kantinlerinde %25 – % 30 zam olduğu haberleri gelirken; ülke çapında okul servislerinde büyük oranda zam olacağı gelen bilgiler arasında.
Üreticiler ve satıcıların müşteri kaybı yaşama endişesiyle fiyatları düşük tutmaya çalışmalarına artan maliyetlerin izin vermediği belirtildi.
Okullarda hemen her kaleme % 25-%30 zam geldiği bildirildi. Kırtasiyeciler ürünlerinin, fiyatlarını düşük tutmak için çabaladıklarını geçen yıl büyük bir stokla ürettikleri için bu yıl ürünleri daha makul bir seviyede sattıklarını belirttiler.
Okul servisçileri ise % 40 zam istediklerini belirterek buna neden olarak Devletin gösterdiği enflasyon oranını işaret ettiler. Kantin işletmecileri yetkilileri ise % 25-%30 arasındaki zammın maliyetleri karşılamadıklarını ancak mecbur olduklarını söylediler.

Share
327 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?