logo

Kunduz’da Başpehlivan Mustafa TAŞ oldu..

Kunduz’da Başpehlivan Mustafa TAŞ oldu..

18. Vezirköprü Kültür, Sanat, Doğa, Turizm Festivali ve Kunduz Yağlı Güreşlerinde önümüzdeki yılın güreş ağası yeniden Halil İbrahim Çiçek olurken;

Kunduz’da Başpehlivan Mustafa TAŞ oldu..

Pazar günü Kunduz’da düzenlenen Yağlı Güreşlere her yıl olduğu gibi bu yıl da izleyiciler açısından rağbet oldukça fazla oldu.
Kıyasıya mücadelelerle geçen yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Mustafa Taş alırken, Kunduz Güreş ağalığı yeniden Halil İbrahim Çiçek’te kaldı.
Kunduz’a gitme imkanı bulamayan güreşseverler ise yağlı güreşleri televizyonlardan takip etme imkanı buldular.

18. Vezirköprü Kültür, Sanat, Doğa, Turizm Festivali ve Kunduz Yağlı Güreşleri pazar günü yapıldı.
Tasarruf tedbirleri nedeniyle Vezirköprü’de bu yıl sadece Kunduz Yağlı Güreşleri etkinliğinin yer aldığı Festival kapsamında binlerce güreşsever Kunduz’a aktı.
Kunduz’da düzenlenen organizayonda güreş alanı tribünlerinde 10 binin üzerinde güreşsever olduğu ancak, Kunduz’da toplam yüz binin üzerinde kişinin güreş organizasyonu nedeniyle yer aldığı belirtildi.
Kunduz’da gelecek yıl 19.su düzenlenecek olan güreşlerin ağalık ihalesini ise yine Halil İbrahim Çiçek aldı.
Kortej yürüyüşüyle başladı
Vezirköprü’de cumartesi günü Çamlık Parkı’ndan kortej yürüyüşüyle başlayan festival protokol üyelerinin davul zurna eşliğinde halkı selamlayarak yürüdüğü güzergah Köprülü Mehmet Paşa Parkı’nda son buldu.
Düzenlenen kortej yürüyüşüne Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, Kunduz Güreş Ağası Halil İbrahim Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Onur İstanbul, İlçe Gençlik ve Spor Başkanı Mehmet Uyar ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen güreş ağaları, güreşçiler ile çok sayıda davetli katıldı.
Pazar günü Vezirköprü Kunduz Boğaz mevkiinde düzenlenen güreşlere 32’si başpehlivan olmak üzere 600 pehlivanın katıldığı belirtildi.
Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin Karadeniz’deki muadili olarak gösterilen Kunduz Yağlı Güreşlerinin 18.si de daha önceki güreşler gibi çekişmeli ve heyecanlı geçti.
Güreşleri seyretmek için binlerce insan Kunduz’a akın ederken, trafik ormanda da en büyük sıkıntılardan biri olarak başgösterdi.
Gerek Vezirköprü’den gerek çevre İl ve ilçelerden gerekse Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerin oluşturduğu büyük kalabalık Kunduz’da bu yıl da unutulmayacak bir organizasyon yaşanmasına neden oldu.
Kunduz Yağlı güreşlerine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Halit Doğan, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğüne Bekir Keleş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri (MAPEG) Genel Müdürü Arslan Narin, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Ak Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Samkon Başkanı Kaya Aşçı, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Ağırceza Reisi Burak Özdemir, Vezirköprü Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Ak Parti İlçe başkan Vekili Arif Kervan, CHP ilçe başkanı Nazım Kale, MHP ilçe başkanı Ahmet Arslan, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya ve çok sayıda güreşsever katıldı.


Çiçek yeniden ağa seçildi
Güreşler kadar ilgi çeken ağalık yarışında ise iki altın kemer sahibi Kunduz güreş ağası Halil İbrahim Çiçek, Uğur Vergili ile kıran kırana geçen ağalık ihalesinde yine ipi göğüsleyerek 7 milyon 755 bin lira ile aldı.
Başkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Vergili:
– Ağamız kaç yıldır emek veriyor. Ağam müsaade ederse seneye burada aslanlar gibi birlikte masraf yapalım. Ağama yeni ağalığı hayırlı olsun. dedi.
19. Kunduz Yağlı Güreşleri Ağası olan Çiçekler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çiçek:
– Ben buradaki güzelliği parayla ölçmem. Buranın bedeli Ağalık aldığımız paralardan daha fazla ödeme yapılıyor. Ama bu seneyi de 7 milyon 755 bin liraya almak istiyorum. Seneye de Uğur Vergili’yi ağa olarak görmek istiyorum. Ağalık sürecinde de her zaman yanında olacağımı belirtiyorum. dedi.
Başpehlivan Taş oldu
Kunduz Yağlı Güreşleri’nde 32’si başpehlivanlık olmak üzere 600 civarında pehlivan kıyasıya mücadele etti.
Karşılaşmaların sonunda finalde Yıldıray Pala’yı yenen Durağan’lı Mustafa Taş başpehlivan oldu.
Üçüncülüğü ise Erkan Taş ve Recep Kara paylaştı.
Başkan Gül: “Kırkpınar’a rakibiz”
Başkan Gül, ”Biz bu işi hep yapıyorduk, önceki dönemlerden bu yana bir çok başkan ve ağamız bu işe gönül verdi, Bizler de bu işi daha iyi seviyelere taşımak için çalışacağız. Kırkpınar’a rekabetimiz devam edecek. 25 bin kişi tribünde ama 100 bin kişiye yakın bir kalabalık bugün Kunduz’da.” ifadelerine yer verdi.

Share
303 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?