logo

KUNDUZ Güreşleri artık seyircisini bekliyor!

KUNDUZ Güreşleri artık seyircisini bekliyor!

Pazar günü yapılacak ve 32 Başpehlivanın başa güreşeceği 18. Kunduz Yağlı Güreşleri için artık tüm hazırlıklar tamam

KUNDUZ Güreşleri artık seyircisini bekliyor!

Bu yıl 18. düzenlenen Vezirköprü Kültür, Sanat, Doğa ve Turizm Festivali’nde tasaruf tedbirleri nedeniyle sadece Kunduz Yağlı Güreşleri yapılacak.
Pazar günü Kunduz Güreş alanında yapılacak olan güreşlere 34’ü başpehlivan toplam 150 civarında pehlivanın katılacağı belirtiliyor.
Kunduz Güreş Ağası Halil İbrahim Çiçek; “Pazar günü tüm güreşseverleri Karadeniz’in en büyük yağlı güreş organizas-yonuna bekliyoruz” dedi.

Vezirköprü’nün en büyük organizasyonlarından biri olan Festival’de bu yıl tasarruf tedbirleri nedeniyle sadece güreşler yapılacak.
18. Vezirköprü Kültür, Sanat, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Kunduz’da düzenlenecek olan yağlı güreşlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok güreşseveri Kunduz’da buluşturacak.
11 Ağustos Pazar günü yapılacak olan güreşler için öncesinden giderek Kunduz’da kamp yapmaya başlayan vatandaşların olduğu öğrenildi.
Pazar günü sabah saatlerinde başlayacağı belirtilen organizasyona dışarıdan da birçok misafirin katılacağı kaydediliyor.
Güreşlerde ünlü başpehlivanlardan Fatih Atlı, Recep Kara, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Orhan Okullu, Serhat Gökmen, Özkan Yılmaz, Kemal Şahin gibi isimlerin yer alacağı; bu isimlerin güreşseverlerin ilgisini artıracağı belirtiliyor.
Geçtiğimiz yıl önceki yılın başpehlivanı Mustafa Taş’ı finalde geçen Özkan Yılmaz Kunduz’un başpehlivanı olmuştu.
Kunduz’da geçtiğimiz yıl 20 binin üzerinde güreşseverin katılım sağladığı da edinilen bilgiler arasında.
Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, ”Karadeniz’in Kırkpınar’ı” vizyonu doğrultusunda ata sporu güreşlere büyük önem veren Vezirköprü Belediyesi, ülke çapında önemli bir spor faaliyeti olarak görülen Yağlı Güreşleri’ne daha ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. Tüm güreş severleri 11 Ağustos’da Vezirköprü Kunduz Er Meydanı’na davet ediyorum” dedi.

Kunduz Güreş Ağası Çiçek: “Tüm halkımız davetlidir”
Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ve son kontrollerin yapıldığını kaydeden Kunduz Güreş Ağası Halil İbrahim Çiçek, sosyal medya sayfalarından yaptığı paylaşımlarda, ”Hepsi birbirinden kıymetli pehlivanlarımızın kıyasıya mücadele edeceği bu özel güne 7’den 70’e tüm halkımız davetlidir. 11 Ağustos Pazar günü Kunduz Yağlı Güreşlerinde buluşalım” ifadelerine yer vererek güreş severlere çağrıda bulundu.
Kimler başpehlivan olmuştu?
Vezirköprü Kunduz’da yıllardır düzenlenen ve Karadeniz’in Kırkpınarı olma yolunda ilerlediği iddia edilen güreşlerde 2014 yılında Fatih Atlı başpehlivan olmuştu.
2016 yılında Serhat Balcı’yı finalde yenen Recep Kara başpehlivan olurken; 2017 yılında Orhan Okulu’yu finalde geçen Fatih Atlı başpehlivan olmuştu.
Fatih Atlı 2018 yılında da finalde Şaban Yılmaz’ı geçerek adını başpehlivanlığıa yazdıran isim oldu.
2019 yılında Nedim Gürel’i geçen Tanju Gemici başpehlivan olurken; 2020 – 2021 yıllarında covid nedeniyle güreşler iptal olmuştu.
2022 yılında ise finalde İsmail Balaban’ı geçen Mustafa Taş başpehlivan olurken geçtiğimiz yıl kıran kırana mücadelede Mustafa Taş başpehlivanlığı Özkan Yılmaz’a bırakmıştı.


Halil İbrahim Çiçek yeniden ağa olacak mı?
Kunduz Güreş Ağası Halil İbrahim Çiçek ise 5 kez kazandığı güreş ağalığını geçen yıl ihalesiz almış ve 6. kez Kunduz Güreş Ağası olmuştu.
Bu yıl ihale yapılıp yapılmayacağı, ihale yapılırsa ağalığı kimin ne kadara alacağı ise Kunduz Güreşlerinin bir başka merak edilen konusu.
Her yıl binlerce güreşseverin izlediği ve 18.sinin pazar günü yapılacağı Kunduz güreşleri için bu yıl da birçok vatandaşın heyecanla Kunduz’a gitme planı yaptığı belirtiliyor.

Share
340 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?