Yaklaşık 317 bin dönüm arazi işleyen, 8 bin 200 civarında çiftçisi bulunan, 55 bin üzerinde büyükbaş 42 binin üzerinde küçükbaş ve 4 bin civarında kovanı bulunan Vezirköprü’de ne İlçe Tarım binası var, ne de yeterli personeli. 2020 yılında yatırım programına alındığı bilinen İlçe Tarım Müdürlüğü binasının ne zaman yapılacağı bilinmiyor?
TBMM’de 2024 yılı bütçe görüşmeleri sona erdi. Bütçe görüşmelerini sonunda yıllardır yapılmayı bekleyen Vezirköprü İlçe Tarım Müdürlüğü binasının yer alıp almadığı ise öğrenilemedi.
Geçiminin %80’inin tarım ve hayvancılıktan elde ettiği ifade edilen İlçemizin önemli kurumlarından biri olan Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 7 yıldır beklediği kendi binasına 2024 yılnda kavuşabilecek mi?
1970 yılında yapılan, 2013 yılında çürük raporu verilmesine rağmen 4 yıl boyunca kullanılan ve 2017 yılında belediyece yapılan asfaltlama çalışması sırasında ağır hasar gördüğü gerekçesiyle dönemin Kaymakamı Yunus Emre Altıner’in talimatıyla binası boşaltılan Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün o tarihten bu yana kendi binası yapılmadı.
2017 yılında yaşanan olay sonrası kurum önce geçici olarak Hükümet Konağı binasında bir odada, ardından da SGK eski binasında hizmet vermeyi sürdürmüştü. 2020 yılının Ocak ayında ise eski binasının yakınında bulunan Karakayalar’a ait binaya taşınmıştı.
Üç yıldır bu binada hizmet vermekte olan İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kendi binasına ne zaman taşınacağı ise belirsizliğini koruyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Aralık ayında AK Parti İlçe Başkanlığı’nda basınla bir araya gelen dönemin ilçe başkanı Mehmet Kurt yapılan çalışmaları anlatarak Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binası için gazetemize özel olarak verdiği bilgilendirmede binanın 2023 yılı yatırım planına alınması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirtmişti.
Ancak aradan geçen bunca zamandır hiçbir ilerleme kaydedilemedi.
Vezirköprü İlçe Tarım Müdürlüğü binası yapım işi 2024 yılı bütçesinde var mı bilen yok.
Personel eksiği de sürüyor!
Vezirköprü’nün gerek tarımsal gerekse hayvansal verilerinin neler olduğuna bakıldığında Vezirköprü’de bir İlçe Tarım Müdürlüğü binası olmaması anlaşılamaz durumda.
Samsun ilçeleri arasında Tarım alanında Bafra’dan sonra en fazla ekim alanına sahip olan Vezirköprü. Özellikle merkez ilçelerin 3 katından fazla ekim alanına sahip olduğu halde, her bir ilçenin yarısı kadar personele sahip olan Vezirköprü’nün; yine 3 merkez ilçenin toplam hayvan sayısının 3 katından fazlasına sahip olmasına rağmen her bir ilçeden daha az sayıda veterinere sahip olmasına ise başta Samsun İl Müdürlüğü olmak üzere siyasetle birlikte hiçbir kurumdan açıklama gelmiyor.
Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü eski binasının bulunduğu alan, halen kurumun otoparkı olarak kullanılmakta. Vezirköprü’nün birçok yerinde eski binalar atıl olarak dururken sadece İlçe Tarım Müdürlüğü için yer bulunamaması da anlaşılamıyor.
Yeni yıla girerken merak edilen konulardan biri, “Vezirköprü’de tarım ve hayvancılık bu kadar önemli iken 2024 yılında bir İlçe Tarım Müdürlüğü binası yapımına başlanacak mı?”
BENZER HABERLER