logo

BAYRAMLAR


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Bu yıl geçtiğimiz günlerde 3 bayramı birlikte kutladık.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve İslam dünyasının en büyük bayramı olan Kurban bayramını.

Bayramlar ve milli günler şüphesiz toplumların hayatında büyük anlamlar taşır.

Düşünen toplumlar bayramların ve milli günlerin ne anlama geldiğini, neden bayramların, coşku ve heyecanla kutlandığını bilir. Ancak beyin ve kültür bakımından geri kalmış toplumlar bayramlarda yerler, içerler ve vur patlasın eğlenirler. Bayramların anlam ve önemini düşünmez, düşünme gereği de duymazlar, onun için böylesi toplumlarda bayramların çalıp oynamak ve yemek içmekten başka değeri yoktur.

Bayramları her iki açıdan da özetlemeye çalıştım.

-Kurban bayramı İslam dünyasının en büyük ve kutsal bayramıdır.

Paylaşım, barış ve kardeşliklerin pekiştirilmesi bayramıdır. Ancak Kurban bayramında paylaşım kalkmıştır. Barış ve kardeşliğin pekiştirilmesi yerine İslam Dünyası bir birini katletmekte, Emperyalistlerin önüne yem olarak atılmaktadır.

Öyleyse Kurban bayramı amacına uygun kutlanmakta mıdır?

Bana göre kocaman bir HAYIR.!

30 Ağustos Zafer bayramı!

30 Ağustos’ta ordumuz zafere ulaşmasaydı ‘Sevr’ anlaşması ile Türklere İç Anadolu’da Konya, Kırşehir,  Kayseri, Yozgat, Ankara, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat gibi iller bırakılmış, Doğu, Güneydoğu Ermenilere; Akdeniz, İtalya ve Fransızlara, İstanbul dahil batı İngilizlere, İzmir dolayları ise Yunanlılara verilmiştir.

İşte 30 Ağustos hamlesinin başarıya ulaşması ‘Sevr’ anlaşmasını Lozan anlaşması ile yırtıp çöplüğe atmıştır.

30 Ağustos zaferinin baş komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK, Genel Kurmay Başkanı Mareşal Hafız Fevzi ÇAKMAK batı cephesi komutanı ise Mustafa İsmet İNÖNÜ’dür.!

1-Eylül Dünya Barış gününe gelince,

Nerede bu 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlayan Dünya aktörleri?

Irak’ta Amerikan saldırısında iki milyon insan öldürüldüğünde (sözde medeni Dünya) kabul ediliyor.

Amerikan askerleri tarafından binlerce Müslüman kadına tecavüz edildiği, binlerce çocuğun savaşta öldüğü, binlercesinin yetim kaldığı yerde, nerede 1 Eylül Barış Günü’nü kutlayanlar.? Hepsi Emperyalistlerin peşinde!

İslamın en büyük bayramı olan Kurban bayramında bunları düşünen oldu mu?

Kocaman bir HAYIR!

“Benim Kurban 30 kilo geldi, senin boğanın eti daha temizdi, ben ucuz aldım ama eti çok iyi çıktı, işkembesini falan da attık canım, kim uğraşacak onunla? Ben de kelleyi attım, et çok fazlaydı.!”

Nerede bayramların anlamını düşünmeye zaman..

Haftanın sözü:

-Düşünememek kötü,

– En kötü olanı da düşünemediğini düşünememektir!.

Not: Sayın Belediye Başkanı park bahçelere diktirdiği fidanları hiç kontrol ediyor mu? Fidanlar susuzluktan kurudu. Şehir içinden geçen karayolu kenarlarına dikilen çam fidanlarının sorumlusu kim?

Share
1097 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...