logo

04 Kasım 2023

Esnaf Kefalet Kredi Faizi de arttı..

Esnaf Kefalet Kredi Faizi de arttı..

Vezirköprü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi faizleri %20’ye yükseltildi.
Vezirköprü Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından üyelerinde gönderilen mesajla verilen bilgiye göre; 30 Ekim tarihinden itibaren güncellenen faiz oranlarına göre faiz oranı %20 oldu.


Bu oran bu tarihten önce kredi çekmiş olan üyeler için şimdilik geçerli değil. Bir başka deyişle bundan sonra kredi çekecekler bu oran üzerinden geri ödemelerini yapacaklar.
Vezirköprü Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şakir Demirkan:
– Yine günüde ödenmeyen kredi borçları için Kooperatifimiz ödemeye yapamayacaktır. Üyelerimizin banka takibine düşmemeleri için kredi ödemelerini gününü geçirmeden yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Dedi.
Üyelerin meslek gruplarına göre de değişiklik gösteren şekilde kredi kullanabildiklerini belirten Vezirköprü Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Demirkan:
– Örneğin tırcı nakliyeci esnafımız 500 bin liraya kadar kredi kullanabiliyorlar. Bu kredi miktarının 250 bin lirası nakit olarak diğer kısmı ise (akaryakıt hariç) fatura karşılığı fatura sahibine ödenebiliyor.
Kredi oranlarımız özellikle geçtiğimiz yıllara göre yüksek olsa da, halen diğer birçok krediye göre avantajları var. Yine de geri ödemelerde üyelerimiz yüksek miktarlar ödemek zorunda kalıyorlar. Dedi

Share
219 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?