logo

01 Kasım 2023

TOBB’dan okul için 5 milyon alırız ama bir şartla!..

TOBB’dan okul için 5 milyon alırız ama bir şartla!..

Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi’nin (Çıraklık Eğitim) yeni bina arayışına ilk destek Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’ndan geldi.

Vezirköprü Mesleki Eğitim Müdürlüğü (Çıraklık Eğitim Merkezi) için geçtiğimiz hafta başlayan yeni yer tartışmalarına Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci yaptığı açıklamayla katıldı.
Fişekci konuyla ilgili olarak Gazetemiz VATANDAŞ’a yaptığı açıklamada; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Okul yapmak için Vezirköprü’ye ayırdığı parayı istendiğinde Mesleki Eğitim Müdürlüğü için kullanabiliriz” Dedi.
Fişekci, paranın verilmesi için bir tek şartları olduğunu belirtti.

Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi’nin (Çıraklık Eğitim) yeni bina arayışına ilk destek Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’ndan geldi.
Mevcut binasına sığmadıklarını belirten Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, geçtiğimiz hafta Kaymakamlık’ta yapılan toplantıda yeni bir binaya ihtiyaçları olduğunu belirtmişti.
Toplantıda altı çizilen konulardan biri olan Çıraklık Eğitim Merkezi için; Vezirköprü’de Küçük Sanayi Sitesi içerisinde yapılan binada yıllardır hizmet vermeye çalıştığı Merkezin artan öğrenci sayısı ve hizmetleri nedeniyle yeni bir binaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti.
Konuyla ilgili olarak konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz:
– Vezirköprü’de Çıraklık Eğitim Merkezi olarak bilinen Müdürlüğümüz her geçen yıl daha fazla öğrenciye ve kuruluşa hizmet veriyor. Bildiğiniz gibi Müdürlüğümüz Sanayi Sitesi içinde eski ve küçük bir alan. Kurumumuza yeterli değil. İlçede bulunacak bir alana yeni bir bina yapılması hem kurumumuz hem de Vezirköprü’deki öğrenci ve iş yeri sahiplerimiz açısından daha iyi olacaktır. Demişti.
TSO’dan büyük destek..
Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) okul yapılması için Vezirköprü’ye de büyük bir bütçe imkanı tanıdığını hatırlatan Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Fişekci:
– Biz daha önce de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir okul yapımı hakkında görüşüyorduk. TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protkole göre anaokulu yapımı için anlaşılmıştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği okul için 5 milyon liralık bir yarıdım yapacak.
Ancak, Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizdeki imkanı bir anaokulundan ziyade istihdama ve eleman eksikliğini gidermek adına önemli gördüğümüz Çıraklık Eğitim Merkezi için kullanmayı tercih ederiz.
Gerek Vezirköprü’de sanayinin gelişmesi için gerekse ara eleman yetiştirilmesinde büyük imkan sağlayacak olan Mesleki Eğitim okulunun yapılması Ticaret ve Snayi Odası olarak daha sıcak baktığımız bir proje olacaktır.
Bu proje için karar verilirse TOBB’dan daha fazla para alabilmek için de görüşmeler yaparız.
Eğer Milli Eğitim olarak bir yer gösterirlerse biz buraya okul yapılması için elimizden gelen desteği sağlarız. Tek talebimiz ise yapılacak olan okula Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) isminin verilmesi olacaktır. Dedi.
Fişekci, Vali Orhan Tavlı ve Kaymakam Özgür Kaya ile görüştüklerini ve proje üzerinde çalıştıklarını kaydederek:
– Gerekirse ben Vezirköprü’den bir ekibi de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya götürüm. Dedi.

Share
222 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?