logo

Niyetlerimiz temiz olsun…


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Yıllar öncesinden Vezirköprü’nün ileri gelenlerinin bu ilçe için nasıl çalışma yaptıklarının şahidi Vatandaş Gazetesi arşividir.

Gençlik Kulübünde, Memurlar Kulübünde toplanarak ilçeye ORÜS’ün, ortaokulların,  liselerin, Orman İşletmesi’nin gelmesi için gayret gösteren ve ilçede rahmetle anılan kişiler maalesef bugün yoklar.

Bu kişilerin yerini koltuk sevdasıyla, kişisel çıkarları arasında sıkışmışlar almış. Ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmadan hastanede-postanede işe alınacakları paylaşmanın derdine düşmüş, yarın için herhangi bir umudu, düşüncesi ya da vizyonu olmayan kişiler de Vezirköprü’nün kaderini belirleyen kişiler haline gelmişler.

Aslında birkaç yıl önce; Kunduz Ormanları’nın %65’i Osmancık’a bağlanmak üzereyken uyarı yapmaya çalıştığımızda, toplantıya katılan bir avuç kişinin de çabaları sonuç vermeyince ilçesi için mücadele edenlerin kemikleri bir kez daha sızlamıştı.

O toplantıda ağaçların gitmediğini savunanlar, ormanın %65’i Osmancık’a bağlandığında; Osmancık gazetelerindeki sevinç nidalarını sanırız kendi ilçelerindeki gazetelerden daha fazla okumuşlardır.

Çünkü, o günlerde gerçek bir Osmancıklı Vezirköprü’yü idare ediyor, gerçek olmayan Vezirköprülüler peşinde koşuyorlardı.

O günlerden bu günlere gelindi.Bu gün bir kayıp için değil, Vezirköprü’nün belki de tarihinde bir daha bu kadar yaklaşamayacağı bir yatırım için bir araya gelmesine çalışılıyor.

 TREN YOLU’na BAĞLANMA..

Sivil toplum kuruluşları ısrarla ilçenin mülki amiri ve iktidar partisi ilçe başkanının bir toplantı düzenleyerek Ankara’ya heyet gönderilmesini, mutlaka işin üzerinde durulması gerektiğini söylüyorlar.

Her biri tek tek ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını ifade ediyorlar.Hal böyleyken; işin başında olmaları gerekenlerden bu güne kadar bir ses çıkmadı. Çıkacağa da benzemiyor.İhsan Cömert geçen haftaki yazısında bu konuda umutlu olmamam konusunda beni uyarmış. Sağolsun.

Gençlik dinamizm açısından iyidir. Keşke her yerin başında gençler olsa, dinamik ve heyecanlı. İlçeleri için bir şeyler yapmayı hedeflemiş kişiler.

Sadece koltuklarından güç almaya koltukları sayesinde saygı görmeyi alışkanlık haline getirmiş kişilerden daha verimli olacakları inancındayım.

Benim şahsen umudum bilinen fıkra gibidir: Hani karıncaya sormuşlar:

– Nereye gidiyorsun?

– Hacca. Demiş.

– Bu yürüyüşle mi? Demişler.

– Gidemesem de, yolunda ölürüm ya! Demiş.

Bizim derdimiz Vezirköprü için mücadele edecek adam aramaktır.

Share
1010 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...