logo

16 Eylül 2023

70. Pancar alım kampanyası başladı

70. Pancar alım kampanyası başladı

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Amasya Pancar Fabrikası 70. alım kampanyasını başlattı..

Amasya Şeker Fabrikası’nın 70. Pancar Alım Kampanyası cuma günü düzenlenen törenle başladı.
Kampanya açılış törenine Vezirköprü’den de STK seviyesinde katılım oldu.

Amasya Şeker Fabrikası’nın 70. Pancar Alım Kampanyası 15 Eylül Cuma günü Suluova’daki Amasya Şeker Fabrikasında yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, “Şeker pancarı üretiminin iki kart arttığı bu yıl fabrikanın 825 bin ton pancardan 92 bin ton kristal şeker, 33 bin ton melas ve 206 bin ton küspe üretilmesi planlanıyor.” Dedi.

Programa, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez, Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkanvekili Gönül Cebeci, diğer yetkililer ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, bu yıl pancar ekiminin geçen yıla oranla iki kat arttığını belirtti. 70. kampanya döneminde 5 ilde, 16 ilçede, 10 bölgemizde 335 köyde 7 bin 500 çiftçiyle sözleşme yapıldığına değinen Özarslan, “110 bin dekar pancar ekimi gerçekleştirilmiştir. Bu ekimlerden kendi sahamızda 675 bin ton, dış sahada 150 bin ton olmak üzere 825 bin ton pancar tesellüm edilmesi planlanmaktadır. Bu pancardan 92 bin ton kristal şeker, 33 bin ton melas, 206 bin ton küspe üretimi planlanmaktadır.” Dedi.
Tohum, gübre, ekim, çapa ve sulama avansı olarak 400 milyon liralık ödeme gerçekleştirdiklerini ifade eden Özarslan:
– Hasadı kolaylaştırmak amacıyla 25 milyon liralık hasat makinesi yatırımı yaptık. 7,5 milyonluk arazi aracı alımı gerçekleştirdik. Dedi.
Vezirköprü’de bu yıl 30 bin dönüm pancar ekildiği ve pancardan ilçe ekonomisine 500 milyon lira civarında para girşi beklendiği kaydediliyor.
Amasya Pancar Fabrikası 70. Pancar Alım Kampanyası’na Vezirköprü’den de katılım oldu. Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şakir Demirkan ve yönetim kurulu üyeleri Suluova’da yer aldılar.

Share
278 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?