logo

Kapanmak için ne bekleniyor?

Kapanmak için ne bekleniyor?

Vezirköprü çıkışındaki Karayolları tarafından kazılan yol kenarındaki tehlikeli uzun çukur ne zaman kapatılacak?

Vezirköprü Havza yolu üzerindeki yeni hastane kavşağına doğru olan yolun sağ tarafındaki derin çukur vatandaşların tepkisini çekiyordu.
Vatandaşlar özellikle yolun kalabalık olduğu zamanlarda çukurların tehlike yarattığını iddia ediyorlar.
Vatandaşların sorduğu “burası neden kazıldı ve ne zaman kapanacak?” sorularının cevabını araştırdık..

Vezirköprü -Havza yolunun yeni Hastane kavşağına kadar olan kısmında yolun sağ tarafındaki kazık alan ne olacak?
Edinilen bilgiye göre; bu bölge bir süre önce meydana gelen yağışların yarattığı taşkınlar nedeniyle kazılmış.
Vezirköprü’de Mayıs sonu ve Haziran ayı başlarında meydana gelen yağışların oluşturduğu taşkınlar nedeniyle Vezirköprü-Havza yolu geçici olarak trafiğe kapanmış, çevresinde bulunan iş yerleri de hasar görmüştü.
Karayolları su taşkınlarının önüne geçebilmek amacıyla yol kenarında bir rahatlatma kazısı yaparak, yolun sularla kapanmasını engellemeye çalıştı.
     Neden kapanmıyor?
Ancak, yapılan çalışmalar sonucunda su taşkınlarının kesin çözüme ulaşabilmesi için buraya büz konarak kapanması gerektiğine karar veren Karayolları Bölge Müdürlüğü yaklaşık 18 milyon liralık bir yatırım yapılması gerektiğine karar vermiş.
      İhaleye  çıkacak..
Vezirköprü çıkışındaki yol kenarında yapılacak olan çalışma için 18 milyon lira üzerinden ihaleye çıkacağı öğrenilen Karayolları’nın yapılacak ihaleden sonra buranın tamamlanarak kapatılmasını sağlayacağı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; Karayolları tarafında yapılacak olan bu çalışmanın bütçesi fazla olduğu için Yatırım Programına alınması gerekiyor.
18 milyon lira değerindeki bu çalışmanın Yatırım Programına alınması kısmının tamamlandığı hatta ihale sonrasında ödenecek paranın da ayrıldığı, sadece ihalenin tamamlanarak işin yapılmasının kaldığı belirtiliyor.
Vezirköprü çıkışındaki Karayolları tarafında yapılacak iş için ihalenin önümüzdeki günlerde yapılmasının beklendiği belirtiliyor.

Share
269 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+3 = ?