logo

16 Ağustos 2023

Silah ruhsatları iptal edilmeli! – OKUYUCU MEKTUBU

Silah ruhsatları iptal edilmeli!  – OKUYUCU MEKTUBU

Bu hafta Okuyucularımızdan gelen bir mektup daha var.
Önceki sayımızda Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın “Hayaller ve Hayatlar Sönmesin” uyarısında yer bulan özellikle eğlencelerde havaya ateş ederek çevreyi hem rahatsız eden hem de ciddi tehlike oluşturan kampanyasını destekleyen bir okuyucumuz; herkesi silahsızlanmaya davet ederek, özellikle resmi olarak ruhsatı verilen ve vergi de alınmayan eski ruhsatların iptal edilmesi gerektiğini savunuyor.

Vatandaş Gazetesi’nin 5 Ağustos 2023 tarih ve 4371 sayılı nüshasında Sayın Vali “Hayaller ve Hayatlar Sönmesin  yapılan etkinliklerde silahla kutlama yapılmasın yapılması halinde elim ve istenmeyen olaylar meydana gelebilmektedir.” demiş.
Aynı gazetenin aynı sayısında bir okuyucu mektubunda da eski muhtarlara verilen taşıma ruhsatlı vergisiz silahlardan bahsedilerek; bu silahların vergili olmaları gerektiği söylenmiş.
Bu yazı biraz eksik olmuş. Şöyle ki; eski muhtarların silah ne işine yarar, silahsızlandırma yoluna gidilmesi gerekirken, silahlanma yoluna gidilmesine anlam veremiyorum.
TV’den öğrendim. Siz de duyarsınız;
“Çorum Sungurlu’ya bağlı Akçalı Köyünde eski muhtar yeni muhtarı silahla vurarak öldürdü. Babasını da ağır şekilde yaraladı.”
“Eski muhtar bir kız bir erkek çocuğu öldürdü.”
Silah verilmese idi, iki çocuk bir muhtar ölmeyecek, baba ağır yaralanmayacaktı. Münakaşa belki de sadece kavgayla sonuçlanacaktı.
Eski, muhtarlara hatta görevdekilere bile silah verilmemesi düşüncesindeyim. Zaten verilen silahlar vergili olsa alanların sayısı da ciddi oranda azalacaktır. Saygılarımla..
Çevresinden sorumlu bir Vatandaş..

Share
209 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?