logo

09 Ağustos 2023

VEZİRKÖPRÜ Çıkış yolu bulabilir mi?


admin
vatandas1959@hotmail.com

Göktan, geçen hafta Vatandaş Gazetesindeki köşesinde “Vezirköprü’nün işi zor “ başlığı altında yayımlanan Ticaret Bakanlığı’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasının çok güzel şekilde antolojisini yayımlamıştır.
Bu yazıdan hem çok yararlandım hem de sonucu bakımından üzüldüm. Çünkü Samsun’un ilçeleri arasında hiçte iyi bir yerde değil Vezirköprü.
Bu çağda bir ilçe geriye doğru gider mi?
Hani bir deyim vardır; “Şaşkın ördek gölde geri geri yüzermiş” Vezirköprü’de şaşkın ördek örneği, 2000’li yıllarda hep geri geri yüzmüş, durum üzücü.
Bu durumda Vezirköprü’nün il olma gibi bir beklentisi zaten olamaz. Vezirköprü halkının da ne böyle bir sorunu var, ne talebi var.
Yöneticiler ise halinden memnun. Onlar kimseyi rahatsız etmiyor. Kimse de onları rahatsız etmiyor.
Vezirköprü’de eski hastanenin yeri gibi hazır değerli yerler var da, işleri güçleri oralara göz dikmek.
Olsun, demek ki yöneticilerimiz uyumuyor. Genelde ilçeye bir şeyler yapma arzuları var demektir!
Vezirköprü’yü seven, bir şeyler yapılmasını isteyen dostlara acizane tavsiyem, olmayacak şeylere nefes tüketip zaman harcamaktansa olabilirleri gündemde tutalım.
Mesela; iki ilçeyi birbirine bağlayan ana kara yolunun bir şeridinin aylarca trafiğe kapalı olması…
Yine iki ilçenin yolun Altınkaya Barajı nedeniyle 35 sene önce kapanan ulaşımının bir köprünün yapılmaması nedeniyle ulaşıma kapalı bırakılması ne ile izah edilir?
İlçenin dışarıya açılan tek yolu Vezirköprü-Havza yolunun yılan hikâyesine dönmesi, yapılacak oyalaması, hey anam hey…
Bunları bile bile il olma hayali kurabilmek çok iyimserlik olur.
Vezirköprü tarımla, hayvancılıkla kalkınır.
Tarım organize sanayinin bir an önce kurulması, tarım ve hayvancılık sektörünün her alanda geliştirilmesi Vezirköprü’den göçü önleyecek, işsizliği azaltacak tek yoldur.
Böylece genç insanların genç eşini, yaşlı ana babasını köyünde kaderine bırakıp gurbet ellere yorganı alıp nerede iş bulursa oralara gitmesi.
Gurbet elden tabutla gelmesi ne acı ne hazin…
Vezirköprü’ye çıkış yolu arayan, kafa yoran değerli dostlarım elbette çıkış için kafa yormaya devam…

Share
281 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...