logo

Son dört gün!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Seçimlerde kim nereye oy vereceğini büyük oranda belirlemiş gibi. Artık pazar gününü bekleyerek toplam sonucu göreceğiz.

Pazar günü Türkiye için önemli bir gün.

Hem Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını hem de 28. dönem Milletvekillerini seçmek için sandık başına gideceğiz.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamalarına göre 14 Mayıs Pazar gece yarısına kadar Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanının kim olacağı belirlenmiş olacak.

Milletvekillerinin seçilme heyecanı daha uzun sürecek, aralarında Vezirköprü’den Bağımsız aday olan Mustafa Çoban’ın da olduğu bağımsız adaylar ise en uzun süre sonucu bekleyenler olacaklar.

Seçimlere dört gün kaldı.

Bu seçimde hazırlıklar başladığı gibi, önceki seçimlere göre daha az yoğunluklu geçiyor.

Vatandaşın seçimlere ilgisizliği hemen herkesin gördüğü, konuştuğu bir durumda. Seçim arabalarının sesinin yükselmesi dışında seçimlere sessiz girildiğini söyleyebiliriz.

Gittikçe gerilen bir adaylık süreci yaşandığını söylemek de mümkün.

Sonuç olarak görüştüğümüz hemen herkes şu ya da bu şekilde kararını vermiş görünüyor.

Artık sadece seçimlere gidip oy kullanıp sonuçlarını görmek kaldı gibi.

Milletvekilliği seçimlerinden daha çok Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemsenmesi ya yeni sistemin vatandaşlarca da benimsenmediğini, ya da milletvekilliğinin öneminin artık azaldığının yine vatandaşlarca görülmesinin bir sonucu olduğundan diyebiliriz.

Bakanlar kurulunun Meclis’ten ayrı işlemesi nedeniyle halkın seçtiği milletvekillerinin, cumhurbaşkanının atadığı bakanlarla görüşememesi, halkın taleplerini iletememesi nedeniyle de milletvekilliği seçimleri gerekli önemi görmüyor.

Ancak yine de, milletvekilliği sandalye sayısının Meclis’ten çıkacak kanunlar kadar verilen önergelerin kabulü/reddi bakımından da önemli.

Yine de hemen her partide açıklanan milletvekilliği sıralamalarına karşı sesler çıktığını duyuyoruz. Herkesin kafasındaki listelerin partilerin açıkladığına uymadığını söyleyebiliriz.

Bu durumun ne kadarının seçim sonucunu etkileyeceğini de Pazar günü göreceğiz.

Bir de seçim fıkrası

Ancak listelerin belirlenmesi şuna benziyor:

Bir otele ‘tam pansiyon’ gelen İstanbullu turist 2. günün sonunda isyan etmiş: “Acente bize, demiş, ‘Yemekte seçim serbest!’ demişti. Oysa iki gündür hamsiden başka bir şey yok menüde. Nerede serbest seçim?”

Otelci pişkin pişkin açıklamış:

– İster yersiniz, ister yemezsiniz, demiş, işte size serbest seçim!.. Ben size yemek zorundasınız mı dedim?..

Share
982 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...