logo

Bayramınız kutlu olsun..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Bayram tatilinin az olduğu zaman bayramların çok keyfi yokmuş gibi oluyor.

Aynı keyifsizliğin yaşandığı seçim atmosferi de eklenince sanırım, bu bayram keyifsiz olacak gibi görünüyor. Umarım yanılırım.

Seçim Koordinasyon merkezleri de açılmaya başlayınca biraz seçim havasına girilecek gibi oldu ama, arkası gelecek mi? Göreceğiz.

Bundan sonraki süreçte milletvekili adaylarının ziyaretlerini bekliyoruz.

Ziyaretlerinde anlatacaklarını da merak ediyorum aslına bakarsanız.
Hiçbiri kendi başına (partilerinden bağımsız olarak) herhangi sözü verebilecek durumda değiller. Genel parti politikaları da bu seçimde kurulan birlikteliklerden kaynaklı olarak karışıyor.

Aslında bu seçimin sonucunu biraz da cumhurbaşkanı seçiminin galibiyetiyle bir arada olması keyifsizleştiriyor. Daha doğrusu anlamsızlaştırıyor.

Milletvekillerinin meclisteki etkisizliklerinin yanı sıra yeni sistemle bakanlıklarda randevu bile alamadıkları hikâyelerine bakarsanız, söylenecek sözlerin ve verilen vaatlerin bir işe yaramadığını görüyoruz.

Milletvekillerinin durumu böyle olunca, Vezirköprü’nün bağımsız adayı Mustafa Çoban’a sorulan “bağımsız olarak ne yapabileceksin ki?” sorusu da anlamını yitiriyor. Çünkü soru şu şekle bürünüyor: “milletvekili olarak ne yapıp, neyi değiştirebildin ki?

Bir taraftan bakınca da yerel yönetimlerin öneminin artırılması sisteminin oturmuş olduğu olarak da yorumlayabiliriz bu gelişmeleri. Çünkü milletvekilleri aslında yerel yönetimlerdeki kadar direk dokunmuyorlar insanların hayatlarına. Herkesle beraber olunca da kimse düşünmüyor, neden böyle oluyor diye?

Neyse, siyasetin uzağında kalamasak da, önümüzde Ramazan Bayramı var.

Rahmetli Çetin Altan’ın deyimiyle enseyi karatmayalım.

Yine vatandaşların en büyük sıkıntılarından ve şikâyetlerinden olan trafik sıkıntısının şimdiden yaşanmaya başladığı bayramlardan birini daha geçireceğiz.

Bayrama yüzümüzde gülümsemeyle girelim.

Bektaşi’ye sormuşlar:

– Ramazan hakkında ne düşünürsün? Diye

– Vallahi demiş.

– İftara bir dediğim yok ama, şu sahuru öğlene alsalar ne iyi olurdu..

Bayrama yakın günlerde meclistekilerden biri hızını alamayıp:

– Keşke Ramazan senede iki kez olsa Demiş.

Masada bulunan Bektaşi:

– Madem iki kez gelsin dersin neden biri gidince bayram edersin. İnsan sevdiği gidince bayram eder mi?

Tüm okuyucularımıza mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum.

Share
924 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...