logo

Haftada iki gün çıkacağız, neden mi?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Bu zorlama haftalık yayın yapan ilçe gazetelerinde (içerik derdi olanlarda) haber kalitesini artırmayacak, tam tersine düşürecektir. Yine de gazeteler bu kaliteyi tutturabilmek için ellerinden geleni yapacaklar.

“Haftalık yayın yapan gazeteler Resmi Gazetenin 1 Şubat 2023 tarihli ve 32091 sayılı nüshasında yayımlanan Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinin 34/3 Maddesi gereğince 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren en az haftanın 2 günü yayın yapmak zorundadır.”

Gazetelerin bağlı olduğu Basın İlan Kurumu’nun (BİK) değişiklik talebiyle yenilenen yönetmelik gereğince bundan sonra Vezirköprü gibi küçük ilçelerdeki gazeteler haftada iki gün çıkacaklar.

İnternet gazeteleri için yasa değişikliği gerekiyorken, haftalık gazetelerin yayınlattıkları yönetmelikle haftada 2 gün yayınlanma zorunluluğu koymaları nedeniyle elinizde bu gazete.

Oysa gazetelerin günlük ya da haftalık çıkmalarının bir sebebi vardır.

Mesela Türkiye genelinde yayın yapan gazeteler günlük gelişmeleri sıcağı sıcağına aktarmak ve yorumlamak için günlük çıkarlar.

Vezirköprü gibi ilçelerde ise haber bulmak bu kadar kolay değildir. Zaten gelişmeler bu kadar hızlı da olmaz.

Bu zorlama haftalık yayın yapan ilçe gazetelerinde (içerik derdi olanlarda) haber kalitesini artırmayacak, tam tersine düşürecektir. Yine de gazeteler bu kaliteyi tutturabilmek için ellerinden geleni yapacaklar.

Peki BİK’in de derdi bu mu? Yani gazetelerin kalitesinin artırılması mı?

Yoksa, gazetelerin (bağımsız yayınlanmaya çalışan gerçek gazetelerin) tek hayat kaynağı olan ve giderek azalan ilan pastasının da kendilerinden olanlara verilip küçültüp yok edilerek darboğaza sokulması mı? Küçük gazetelerin masraflarını artırarak ortadan kaldırmak mı?

Ya da ellerinde tutmakta halen zorluk çektikleri yerel basının bir şekilde kapanmasını sağlamak mı?

Gazete gibi çıkacağız!..

Yerel gazetelerin bulundukları bölgelerin haberlerini, yapılanları ve yapılmayanları, vatandaşın dertlerini aktarmak gibi dertleri vardır.

Okuyucularımız bilir; Vatandaş Gazetesi de bunun 65 yıllık güzel örneklerinden biridir.

Gazetemizde bölgemizin dışında habere rastlamak çok mümkün değildir. Bundan sonra da okuyucularımız için daha fazla gayret göstererek en iyisini yapmaya çalışacağız.

İnternet başında oturup toplama haber yaparak, ya da ajanslardan toplama haberler yaparak gazetecilik yapıyormuş gibi görünmeyecek bu güne kadar olduğu gibi Vezirköprü ve civarının haberleriyle karşınıza çıkmak için gayret göstereceğiz.

Tüm bunları yaparken de, bu güne kadar olduğu gibi, birilerinin sesi olmayacak, sırtımızı birilerine dayamayacak her zaman Vezirköprü’nün ve Vezirköprü halkının yanında olmaya gayret göstereceğiz.

Share
791 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü turizmi gelişmelidir

    23 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa. Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır. Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler. Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir. Vezirköprü'nün de yukarıdan bakılacak merkezdek...
  • Ailelerin Özellikleri

    20 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    -Her aile kendine özgüdür. Aile üyelerinin kişilik özellikleri, karşılaştıkları sorunlar, gelecek planları gibi birçok özellik aileyi özel kılar. -Her aile değişim geçirir. Bazen bu değişim ailedeki bireylerin yaşa bağlı özellikleri dolayısıyla olur bazen de çeşitli olaylar aileyi değiştirir. -Aile sadece aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Ailenin içinde; *İletişim *Birlikte zaman geçirme *Yaşamı sürdürmek için temel ihtiyaçları karşılama *Bireysel farklılıkları kabullenme *İşbirliği *Maneviyat *Takdir etme, gibi aileyi sağl...
  • Çocuklardaki Korkular

    19 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Korku her duygu gibi sağlıklı olan tehlikeyi hissettiren böylece vücudumuza savaş ya da kaç tepkisini verdiren işlevsel bir duygudur. Korku hayatımızın her döneminde olsa da çocukluk çağı korkularında çocuğun korkuyla nasıl başa çıkacağını bilemediği bir durum söz konusudur. Bu şu nedenden kaynaklanır: Çocuklukta düşünme becerileri henüz gelişmemiştir. Fark etmişsinizdir bu yüzden çocuklar hemen hemen her şeye inanır. Bu nedenle anne baba ya da öğretmen değil sadece, herkesin bir çocuğun korku durumunda nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Çünk...
  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...