logo

VEZİRKÖPRÜ PARÇA PARÇA TARİH OLACAK!


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Yöneticiler ve tüm yetkililerin Vezirköprü için iyi niyetli ve güzel şeyler düşündüklerinden hiç şüphem yok.
Ancak, hani bir deyim vardır. “Cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur” ya da “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” derler.
Gönül isterdi ki etkili ve yetkililerin yapmayı düşündüğü işler defalarca düşünülsün. Her işin bir kere, bir kere daha düşünülmesi yanlış yapılmasını önler.
Bir yetkili “Her şeyi ben bilirim, benim verdiğim karar kesin doğrudur” dememelidir. Siz her şeyi çok bildiğiniz için yetkilendirilmiş muktedir birisi değilsiniz. İnsanları bazen ekonomik güçleri, bazen de tesadüfler etkili ve yetkili kılar yoksa çok bilgili olduğunuz için değil.
Şunu çok iyi bilelim yargıçların kararları bile bir üst mahkemenin incelemesine açıktır, yani hiç kimsenin yetkisi sorgulanamaz değildir.
Eleştirilerin iyi niyetli, yapıcı olup olmadığına iyice inceleyip düşündükten, iyice süzgeçten geçirdikten sonra karar verilmelidir.
Ünlü bir düşünürün şu sözünde aklımızda tutmamız lazım.
– İyi niyetle dinle, sakince düşün, tarafsız hüküm ver.
Güzel, tarihi ilçemiz zaman zaman iyi niyetli yöneticiler tarafından yönetilse de sürekli yapılan kesintiler yüzünden başarıya ulaşmamıştır.
Şunu da belirtmek isterim ki; Biz halk olarak kendimizden olana güven duymayız!
Hep bize yukarıdan bakan ulaşamadığımız güçlere özlem duyarız. Bizi yönetme gücünü bizden daha güçlülerine veririz.
Biraz acizane bir örnek olacak ama okurlarımdan özür dileyerek yazıyorum.
İslamdan önce putu kendisi yapıp, sonra o puta taban ilkel toplumları düşünüyor insan.
Ne ise tüm bunları boş verelim. Tarihi Vezirköprü’nün sorunlarına odaklanalım.
Kimseyi dışlamadan, bencillik yapmadan sen-ben, o, şu, bu demeden ilçede bir konsey toplanmalı.
Bu güzelim ilçenin yok olmaması için söyleyecek sözü olan herkes bu toplantıya çağrılmalı.
Yoksa bu ilçenin tarihi, turizmi, tarımı, güzelliği falan esastan tarih olacak, bir bilinmeze doğru gidiyoruz.
Burada bir fıkra anlatmaya çalışayım;
– Mahkum cezaevinde hastalanır. Cezaevi müdürü hastayı hastaneye gönderir.
Doktor, hastanın kangren olan bacağını keser.
Hasta bir süre sonra diğer bacağından hastalanır. Cezaevi müdürü mahkumu tekrar hastaneye gönderir.
Doktor, o bacağını da keser. Mahkumu geri cezaevine gönderir.
Baş gardiyan endişe ve heyecan içinde müdüre koşar; “Bu mahkumu bir daha hastaneye göndermeyelim yoksa parça parça kaçacak” der.

Güzelim Vezirköprü’de parça parça gerçek tarih olacak!…

Share
1344 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...