logo

Bir 6 yıl daha beklemeye gerek yok!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

“Sağlık müdürlüğünden boşalacak eski tekel binasına da Tarım İlçe Müdürlüğü taşınsa, hem devlet “yık yap” masrafından kurtulur. Hem de ilçe merkezi canlılık kazanır.”

Vezirköprü tarımsal üretimi fazla olan bu üretimle de ekonomisini ayakta tutmaya çalışan bir ilçe.
Bunun en güzel örneklerinden biri olarak pazartesi günü pancar üreticilerinin toplantısında aktarılan 100 bin ton civarındaki pancar üretimini gösterebiliriz.
Mustafa Saatcı’nın söylediğine göre bu yıl bölgede ikinci durumdaki Vezirköprü önümüzdeki yıl açık ara birinciliği ele alacak.
Sadece pancar için değil tabi; ayçiçeğinde ve hatta başkenti olamasa da kenevir üretiminde bölgenin liderliğine soyunan ilçelerden biri Vezirköprü.
Böyle olmasına rağmen Vezirköprü’de bildiğiniz gibi bir İlçe Tarım Müdürlüğü binası yok. Hem de yaklaşık 6 yıldır.
Daha öncesinde de personelin rahat çalışmasına imkan olmayan küçük bir binada yapılan tadilatlarla derme çatma hizmet vermeye çalışan kurum çalışanları, kendi meslektaşlarının kat be kat fazlasını çalışarak Vezirköprü’ye yetmeye çalışıyorlar.
Diyeceksiniz ki bu anlattıklarını zaten biliyoruz, Vezirköprü’nün makus talihi için bir fark var mı?
Aslında Türkiye’nin yaşadığı iki büyük depremin haftasında İhsan Cömert’in önemli bir teklifi vardı. Yaşanan afetin curcunasında kaynadı.
Şöyle diyordu İhsan Cömert:
“Halen sağlık müdürlüğü olarak hizmet veren eski tekel binası eski hastane binasına taşınsa, tarım yöresi olan ilçemizin üreticiye hizmet verecek binası yok. Yakın zamanda da yapılması umudu yok.
Sağlık müdürlüğünden boşalacak eski tekel binasına da Tarım İlçe Müdürlüğü taşınsa, hem devlet “yık yap” masrafından kurtulur. Hem de ilçe merkezi canlılık kazanır.”

Neçmi Sarıkaya’nın Ak Parti İlçe başkanlığı sırasında sağlık alanında kullanılmasının daha doğru olacağına inanmasıyla zamanın Belediye Başkanı Osman Özer’e rağmen Vezirköprü’ye kazandırdığı yerlerden olan üç katlı çarşıdaki en güzel binalardan biri.
Bugün birkaç odasının dışında verimli kullanıldığını kimse de iddia edemez. Üstelik birkaç milyon lira ile 6 yıldır bir inşaatı Vezirköprü’ye yapmayı beceremeyen siyasetçileri de kurtaracak bedava bir proje. Sadece biraz çaba sarf etmek gerekecek.
Vezirköprü’nün önemli bir eksikliğini gidermekle kalmaz, aynı zamanda palas pandıras taşınmaya çalışılan şehir merkezine de canlılık katar.
Bu durumda iki soru geliyor aklıma.
Bunlardan birincisi Vezirköprü’yü adeta yeminleri varmış gibi her gün bir şekilde Havza istikametine doğru taşımayı bir gelişmişlik sayan idarecilerimizin Vezirköprü merkezini canlandıracak bu projeye sahip çıkıp çıkmayacakları?
İkincisi ise, uzun zamandır görmediğimiz Neçmi Sarıkaya gibi ne istendiğini bilen bir ilçe başkanının ya da siyasetçini ortaya çıkıp Vezirköprü’ye sahip çıkması?
Sizin aklınıza hangi sorular geliyor?

Share
707 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...