logo

MASAL DİNLEMEKTEN YORULDUK GARİ!


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Seçimler yaklaştı. Hiçbir partinin ülkeyi kısa ya da uzun vadede refaha kavuşturacak projesi yok.
Hep aynı teraneleri söyleyip oy alma peşindeler.
Ünlü Alman filozof Albert Einstein’ın “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir” dediği iddia edilir.
Evet; 1940’lardan, özellikle 1950’lerden bu yana hep aynı şeyleri söylüyor ve aynı politikaları uyguluyoruz. Sonuç aynı. Bizim halkın bir deyimi vardır; ”alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete” derler.
Yetmiş yılı aşkın hep aynı masalları dinliyoruz. Yorulduk. Her seçimin sonunda halkın sırtına biraz yük biniyor. Ülkemiz dünyada daha sıkıntılı duruma düşüyor.
Tabi görüş ve düşüncelerime dudak bükeceksiniz ama olsun. “Zaten biz de tersine dönen bir fırıldak var. O da emekçinin toplumcuya karşı çıkması”
Ülkenin rahatlaması ve toplumun mutluluğa kavuşması için neler yapılmalı?
-Büyük bir soygun olan elektrik dağıtımı kamulaştırılmalı.
-Özelleştirme adı altında enkaz haline getirilen şeker fabrikaları, demir-çelik fabrikaları, et-balık Kurumu ve süt kurumu kamulaştırılmalı.
-Çimento fabrikaları, PTT, Türk Telekom kamulaştırılmalı. Kendi evini yapacaklar dışında özel kişilerin konut yapıp satmaları yasaklanmalı. Konutlar devlet tarafından TOKİ eliyle yapılmalı.
-Özellikle Doğu, Güneydoğu, İiç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde hayvancılık desteklenmeli.
Gerekirse bu devlet tarafından yapılmalıdır.
-Büyük toprakların olduğu yerlerde tarım üretim çiftlikleri kurulmalı vs.
Böylece parklarda, sokaklarda işsiz, parasız, aylak aylak dolaşan umutsuz ve hayata karanlık bakan gençlerin istihdama katılımı sağlanmalıdır.
İşsiz ziraat mühendisleri, veterinerler ilgili alanlarda istihdam edilmeli, Böylece her kesimde işsizlik asgari ölçülere inmiş olur.
Başka bir önemli konu:
Samsun’dan, Adana’ya bir hat çekilmeli. Bu hat boyunca fabrikalar, üniversiteler, tıp fakülteleri süratle geliştirilmeli, batı illerine göç önlenmelidir.
Türkiye’nin coğrafi yapısı uygundur. Bu nedenle rüzgar ve güneş enerjisine geçilmeli, böylece ucuz ve yeşil enerji Türkiye ile buluşturulmalı.
-Şahısların gereğinden fazla konut sahibi olması engellenmeli, site sahiplerinin kira spekülasyonu yapmasının önü kapatılmalı.
-Çılgın proje adı altında Kanal İstanbul Projesinden söz bile edilmemeli. Türkiye’yi ve İstanbul’u açlığa ve felakete sürükleyecek bu çılgın proje kaynakları Samsun-Adana arasında uygulanacak projeye harcanmalıdır.
Bunları yapacak siyasi kadrolar mutlaka tarihe halk kahramanı olarak geçer.
Tabi bunlar, Babacan, Davutoğlu kafasıyla olmaz. Seçmene inandırıcı şekilde bu vaatleri yapan siyasi kadroların seçmenden büyük ilgi göreceğine inanıyorum.
Yoksa dediğim gibi 70 yıldan fazla bizlerin dinlediği bu masalları, daha nice 70 yıllar da çocuklarımız, torunlarımız daha çok dinlerler.

Share
855 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...