logo

Yeni yıl Müjdesi..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Aslında bu güne kadar yazdıklarımız anlaşılmış. Valiliğin açıklamasında yazdıklarımızın özeti vardı.

2023’ün ilk işgününde Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıyla Vezirköprü Karma OSB için talep toplama işlemi için start verilmiş oldu.
Yaklaşık 20 yıldır dile getirmeye gayret ettiğimiz ancak bazen yöneticilerin iş bilmezliği, bazen bir araya gelememe, bazen bürokratik engeller, bazen kuru inatlar ve bazen de başka sebeplerden dolayı ilçemize bir türlü bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırmayı başaramadık.
Eğer zamanında önem verilse ve Vezirköprü’ye bir OSB kazandırılmış olsaydı, Samsun’da 9. Sanayi Bölgesi değil, ilk 5’te olurduk. Eğer bu güne kadar Vezirköprü’de bir Organize Sanayi Bölgesi olsaydı, ilçenin birçok problemi kendiliğinden çözüme kavuşurdu. Vezirköprü göç veren bir ilçe konumuna düşmezdi.
Aslında bizim anlatmaya çalıştıklarımız anlaşılmış. Çünkü Samsun Valiliği’nin yaptığı bilgilendirmede yazan şu cümleler, bizim yıllardır yazmaya çalıştıklarımızın özetiydi:
“Vezirköprü’de yıllardır eksikliği hissedilen OSB’nin yokluğu nedeniyle ilçede sanayi gelişimi sınırlı kalmış, ilçede üretilen ürünler yeterli düzeyde işlenememiş ve ilçe sahip olduğu potansiyele rağmen göç vermeye devam etmiştir.”
Vezirköprü’de iş bulamadığı için dışarıya özellikle inşaatta çalışmaya giden ve bir süre sonra ailelerini de yanlarına alanların GÖÇ dalgası ilçe nüfusunun yıllarca azalmasına neden olmuştur. Elimizde bir istatistik yok ama ilçenin gelir seviyesinin de düştüğünü iddia edersek yanlış olmaz.
Göç sadece nüfus kaybı değil, aynı zamanda Vezirköprü’nün elindeki en kıymetli potansiyellerden biridir.
Aradan geçen bu kadar zamandan sonra bile ilçenin gelişimine katkıda bulunacağına inandığımız Sanayi Bölgesi kararının çıkması bizleri mutlu etti.
Bitti mi? Hayır..
Karma OSB için kurulum kararı alındı ama yapılması da uzun bir süre alacaktır. Önemli bir yol kat edilmiş olsa da, Vezirköprü’ye yapılacak Karma OSB’nin birkaç yıldan önce başlamasını beklemek hayal olur.
Ayrıca yazılıp çizilen 5 bin kişilik istihdama ulaşmak daha uzun zaman alır.
Yine de Vezirköprü için çok önemli gelişmelerden biridir alınan karar. Başta Belediye Başkanı Sadık Edis olmak üzere, emeği geçenlere teşekkürler.
İlçeye hayırlı olsun.
Bundan sonraki dönemde ilçenin iki büyük beklentisi olan Besi OSB ve Küçük Sanayi gibi çalışmalar için gayret göstermeye devam edilmelidir.
Bu işlerin hiçbiri kolay değil. Yine de işlerin bu kadar uzun ve zahmetli olmasının nedeni Vezirköprü’nün siyasetidir.

Share
354 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü turizmi gelişmelidir

    23 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa. Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır. Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler. Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir. Vezirköprü'nün de yukarıdan bakılacak merkezdek...
  • Ailelerin Özellikleri

    20 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    -Her aile kendine özgüdür. Aile üyelerinin kişilik özellikleri, karşılaştıkları sorunlar, gelecek planları gibi birçok özellik aileyi özel kılar. -Her aile değişim geçirir. Bazen bu değişim ailedeki bireylerin yaşa bağlı özellikleri dolayısıyla olur bazen de çeşitli olaylar aileyi değiştirir. -Aile sadece aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Ailenin içinde; *İletişim *Birlikte zaman geçirme *Yaşamı sürdürmek için temel ihtiyaçları karşılama *Bireysel farklılıkları kabullenme *İşbirliği *Maneviyat *Takdir etme, gibi aileyi sağl...
  • Çocuklardaki Korkular

    19 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Korku her duygu gibi sağlıklı olan tehlikeyi hissettiren böylece vücudumuza savaş ya da kaç tepkisini verdiren işlevsel bir duygudur. Korku hayatımızın her döneminde olsa da çocukluk çağı korkularında çocuğun korkuyla nasıl başa çıkacağını bilemediği bir durum söz konusudur. Bu şu nedenden kaynaklanır: Çocuklukta düşünme becerileri henüz gelişmemiştir. Fark etmişsinizdir bu yüzden çocuklar hemen hemen her şeye inanır. Bu nedenle anne baba ya da öğretmen değil sadece, herkesin bir çocuğun korku durumunda nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Çünk...
  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...