logo

HER ŞEY KARMA KARIŞIK


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Türkiye’de Büyükşehir, Bütünşehir uygulaması (yasası) sonunda her şeyi arap saçına döndü.
Diğer kurumlar da çok farklı değil. Mesela, elektrik aksaklıklarında nereye başvurulacak, yetkili kim(?), vatandaş sorumlu bulmada sıkıntı çekiyor.
Hemen hemen tüm hizmet kurumları için buna benzer sıkıntılar zamanla yaşanıyor.
Bütünşehir yasası uygulanan yerlerde yetkili başka makam, normal iller idaresi yasasına göre idare edilen yani bütünşehir olmayan illerde uygulama ve yetkili başka bir makam.
Daha açık bir deyimle;
Vezirköprü’nün Merzifon, Durağan sınırındaki köylerinde yetkili makam belediye iken, Merzifon ile Durağan’ın Vezirköprü sınırındaki köylerde yetkili makam kaymakamlık.
Hatta, Bütünşehir yasası ile yönetilen bölgelerde yan yana iki köyün birisi mahalle statüsünde iken, hemen yanındaki komşu köy, köy statüsünde.
Ayrıca bütünşehir yasası ile yönetilen yerlerde bir sıkıntı daha var. Bunda da sorunu çözecek, Büyükşehir mi, ilçe belediyesi mi?
Bu konuda sıkıntı çeken Vezirköprü’nün İncesu Yaylası gibi çözümsüzlük içinde olan durumlar söz konusu!…

VEZİRKÖPRÜ’DEKİ YATIRIMLAR

Yıllar önce Uluçay Deresinin ıslahına başlanmıştı.
Uzun yıllardır bitirilmemiş, başlı duruyor.
O zaman bu çalışmayı DSİ (Devlet Su İşleri) yapıyordu. Şimdilerde bu yatırımlardan aynı kurum mu sorumlu, yoksa Büyükşehir ya da Vezirköprü İlçe Belediyesi mi sorumlu?
Vatandaş, bu ve buna benzer yatırımların bitirilmemesinden hangi kurumu sorumlu görecek?

GENEL BİRKAÇ KONU DAHA

Vatandaş telefon abonesini ilçe PTT’sinden yaptırıyor, ama aboneliğin iptalini Samsun’dan yaptırmak zorunda!…
Başka bir sorunlu olayda şu;
Diyelim ki; cep telefonu faturası ile ilgili bir şikayetin var.
Şikayeti aynı kuruma yapacaksın, şikayetini şikayet ettiğin kurum inceleyecek, kararı gene aynı kurum verecek.
Eğer şikayetin sonucu bir maddi sorumluluk doğursa bunu da şikayetçi ödeyecek!…
Hulasa her konuda vatandaşın, haklı da olsa hak kazanması olanaksız.
Vatandaşın karşısındaki güç hem davacı, hem davalı, hem savcı, hem de yargıç!
Bizim halkın bir deyimi vardır;
– “Lolola, Kürt Mehmet nöbete”
Hulasa her şey karma karışık.

Share
466 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...