logo

İlla gidecekse Emniyet Müdürlüğü gitmeli


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Giderek Havza’ya doğru ilerlemekte olan Vezirköprü’de özellikle hastanenin yeni binasına taşınmasından sonra bir dağınıklık yaşanmaya başladı.
Belediye binasının da olduğu şehir merkezi merkez olmaktan çıkarken eski hastaneye doğru olan kısımda da esnafın eski işgücünü yakalaması güçleşti.
İlçemizde Belediye binası ve Hükümet Konağı’nın da merkezden taşınarak Esentepe Mahallesi’ne gitmesine çalışıldığı haberleri yayıldı.
Hükümet Konağı için gidiş şimdilik durdu.
Ancak Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe’deki Tır Garajı olarak bilinen alana gitmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü biliyoruz.
Ek olarak Öğretmenevi de yine Esentepe Mahallesi’ne gidecek.
Burada özellikle Belediye binasının taşınması üzerine esnafta büyük bir tedirginlik olduğunu görmemek olmaz.
Belediye binasının taşınması ilçede bugün halen merkez olarak adlandırılan bölgenin biraz daha kan kaybetmesini kaçınılmaz hale getirecek gibi görünüyor.
İlçenin planlanmasında eğer mutlaka bir bina ilçe merkezinden ayrılacaksa bunun Emniyet Müdürlüğü binası olması gerektiğini düşünüyorum.
Vezir Otel’den Ziraat Bankasına kadar olan bir alanda karşısındaki Cumhuriyet Meydanı ile birlikte boş ve verimsiz bir alan oluşmasına neden olan İlçe Emniyet Müdürlüğü taşınması gereken ilk bina olmalı.
Vezirköprü’de her şeyi tersten yapma alışkanlığımızı sanırım bu konuda da ortaya koyacağız.
İlçenin gelişmesi ve büyümesi sadece kapladığı yüzölçümünün büyümesi olarak olacaksa, Vezirköprü ilerlemiş mi sayılacak.
Üretimin artırıldığı, tarımın dışında sanayi başta olmak üzere başka iş kollarının geliştirildiği bir ilçe olabilseydi Vezirköprü zaten kendi kabuğuna sığmayacak ve genişlemek zorunda kalacaktı.
Bugün ise eski mahallelerin bina çöplüğü haline geldiği, kullanılmayan eski evlerin oluşturduğu ciddi bir kayıpla dururken Vezirköprü’yü sadece yeni binaların yapıldığı yeni Vezirköprü’ye dönüştürme çabası ilçeye katkıdan çok zarar verecektir.
Tüm dünyada insanların gelişmeyi birlikte yapmaya gayret ettiği görülürken, tarımsal üretimin önemini daha fazla hissettirmeye başladığı görülürken bizim tarım arazilerimizi arsa haline çevirmemizin ileriki kuşaklara böyle bir ilçe aktarmamızın sorumluğunu üstlenip üstlenmeyeceğimiz tartışılmıyor.
Büyükşehir iki kat vergi
“Arsa olan tarlalara bina yapılması kaçınılmaz” diyor bir okurumuz; “çünkü Büyükşehir Belediyesi olmamızdan kaynaklı emlak vergimiz iki katı olarak ödenmek zorunda.”
Mahallelerin kırsal mahalle olarak kurtuldukları Büyükşehir Kanunu’ndan ilçe olarak Vezirköprü de yararlansa, “kırsal ilçe olmak istiyoruz” desek olmaz mı?

Share
386 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...